Σκουρλέτης: Μεγάλο ερωτηματικό η βιωσιμότητα της συμφωνίας

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)

H βιωσιμότητα της συμφωνίας με τους θεσμούς αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό, υπογραμμίζει ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, διευκρινίζοντας ότι όταν αναφέρεται στην έννοια της βιωσιμότητας εννοεί «τόσο σε σχέση με την οικονομική αλλά και την κοινωνική της διάσταση».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στη συνοχή της κυβέρνησης μετά τις ηχηρές διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η παρουσία και η πορεία της δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστες αν η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος τραυματίζεται σε κάθε ψηφοφορία.

«Η δραματική αλλαγή των συνθηκών και η  εξαναγκασμένη συμφωνία,  αναδεικνύουν την ανάγκη μιας σε βάθος συζήτησης για το σχέδιό μας, τη στρατηγική μας, αυτήν όμως τη  συζήτηση πρέπει να την κάνουμε με όρους ενότητας και να μην αφήσουμε το θυμικό να υπερισχύσει της λογικής» τόνισε ο υπουργός θέλοντας να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα διαφύλαξης των συνεκτικών δεσμών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι θα βοηθούσε σε μια τέτοια συζήτηση αν όσοι καταψήφισαν τη συμφωνία, δηλώσουν πως στις από εδώ και πέρα ψηφοφορίες θα υπερψηφίσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης μέχρι να κλειδώσει η συμφωνία.

Εκτίμησε δε ότι μία τέτοια στάση θα σταματούσε τη δυναμική της διάσπασης που αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της διαφοροποίησης κατά τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ υπογράμμισε ότι «θα ακολουθήσουμε τον δρόμο των εναλλακτικών ισοδύναμων μέτρων, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε αντίστοιχους τομείς».

Εξέφρασε επίσης την πρόθεση να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ,  καθώς και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here