Σκουρλέτης: Λελογισμένη μοριοδότηση συμβασιούχων και όριο ηλικίας τα 50

 

Την Τρίτη κατατίθεται και ψηφίζεται η τροπολογία για τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ενώ αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά της νομοθετικής ρύθμισης.

Οπως είπε η κυβέρνηση έλαβε υπόψη την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ανάγκη να διενεργηθεί ένας διαγωνισμός με ευθύνη του ΑΣΕΠ για μόνιμες θέσεις εργασίας, βάσει των πραγματικών αναγκών, που θα καταθέσουν οι δήμαρχοι.

Οι θέσεις θα προκύπτουν από τους οργανισμούς των Δήμων οι οποίοι μπορούν να επικαιροποιηθούν ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες.

Επιπλέον συμπεριλαμβανομένης της πίεσης που υπάρχει εξαιτίας του κινδύνου για τη δημόσια υγεία προτάθηκε να παραμείνουν στην εργασία τους με συμβάσεις μικρής παράτασης 8 μηνών.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι θα υπάρξει «λελογισμένη μοριοδότηση και όριο ηλικίας τα 50 έτη» ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει «φωτογραφικός διαγωνισμός».

Από την πλευρά της ΠΟΕ ΟΤΑ, ο κ.Τράκας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο «πρωθυπουργός θα δώσει λύση» στην αυριανή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here