Σκουρλέτης: Θέμα ωρών να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις πολιτικές της πρωτοβουλίες

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Θέμα ωρών είναι για τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να  ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με πολιτικές  πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβει και να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Ο ίδιος αποκάλεσε και ορισμένες πληροφορίες που κυκλοφορούν από χθες ως σενάρια φαντασίας ενώ δεν έκρυψε ότι προσωπική του θέση είναι και παραμένει η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης και η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και απαντώντας σε ερωτήσεις για τα σενάρια εκλογών κι αν όλα είναι ανοικτά στο τραπέζι ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι «κάποια από αυτά είναι και σενάρια, θα έλεγα, φαντασίας». «Ακούγονται πολλά, υπάρχουν πολλές σκέψεις. Νομίζω ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ξέρουμε όλοι περισσότερα. Αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σας πω» πρόσθεσε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου, ότι η κυβέρνηση έχει μιλήσει για την επόμενη εβδομάδα, ο υπουργός απάντησε: «Μπορεί και εικοσιτετράωρα».

Ερωτηθείς εάν «βλέπει» εκλογές άμεσα, είπε: «Έχω δώσει πολλές συνεντεύξεις γύρω από αυτό, γνωρίζετε την άποψη μου την προσωπική, δεν θέλω να την επαναλάβω».

Το απόγευμα της Τρίτης μετά το σενάριο της λειτουργίας θερινών τμημάτων της Βουλής, κυβερνητικές πηγές μετέθεταν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Παραπολιτικά, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε ότι «όλα τα ενδεχόμενα για τα μελλοντικά βήματα της κυβέρνησης είναι ανοιχτά, ωστόσο τα θερινά τμήματα λειτουργούσαν και παλαιότερα τον Σεπτέμβριο και δεν είναι κάτι καινοφανές ως διαδικασία, δεν εμποδίζεται η κυβέρνηση να κάνει ένα ή δύο θερινά τμήματα».

Ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να στηρίζεται η στήριξη των κυβερνητικών νομοσχεδίων μόνο από την αντιπολίτευση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here