Σκοπιανός αντιπρόεδρος: Χρυσό παράθυρο ευκαιρίας για λύση στο όνομα

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικός σταθμός “TV21”, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μπούγιαρ Οσμάνι, ανέφερε ότι το 2018 συνιστά «χρυσό παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, καθώς το 2019 είναι εκλογική χρονιά για την Ελλάδα, την πΓΔΜ, αλλά και την ΕΕ.

«Με βάση την προηγούμενη εμπειρία, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα υπάρξει λύση, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι και εργαζόμαστε για να υπάρξει λύση. Πιστεύουμε ότι οι περιστάσεις είναι τέτοιες, η στάση των δύο χωρών προς τη σοβαρότητα του προβλήματος είναι τέτοια, ώστε υπάρχουν προϋποθέσεις για τη λύση αυτού του προβλήματος. Περιμένουμε την πρόταση του κύριου Nimetz, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε επί της ουσίας και να βρούμε λύση. Προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε το 2018, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα εισέλθουμε στον φαύλο κύκλο της ανακύκλωσης των κρίσεων, που είχαμε τα τελευταία 25 χρόνια», δήλωσε ο Οσμάνι στον τ/σ “TV21”.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό,  την Τετάρτη ο Οσμάνι αναμένεται να συναντηθεί στην Αθήνα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, με τον οποίο θα συζητήσει τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη δημιουργία θετικού κλίματος για την επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here