Σκοπιανοί του Καναδά: Προδοσία το Β. Μακεδονία

Σκοπιανοί που ζουν στον Καναδά διαφωνούν με το όνομα Βόρεια Μακεδονία και διαδήλωσαν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, MakFax, ισχυρίζονται ότι:

«Το κράτος δικαίου, οι δημοκρατικές αρχές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός της βούλησης του λαού» είναι αξίες κάτω από τις οποίες οι δυτικές χώρες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, καθοδηγούνται, λένε και συνεχίζουν.

«Οι αξίες αυτές παραβιάστηκαν βάναυσα» από τη διαδικασία που «επιβλήθηκε» στη «Μακεδονία» προκειμένου να αλλάξει όνομα.

«Μας άλλαξαν ταυτότητα και ιστορία»

Μάλιστα, σύμφωνα με τους Σκοπιανούς του Καναδά, δεν άλλαξε μόνο το όνομα αλλά «η ταυτότητα και η ιστορία της Μακεδονίας και όλων των Μακεδόνων στον κόσμο».

Αν και η θεωρία περί σλαβόφωνων αρχαιομακεδόνων είναι του 1935 -κομμουνιστικής βουλγαρικής έμπνευσης- αυτή «άνθισε» τη δεκαετία του 1970 μεταξύ των Σκοπιανών του Καναδά και της Αυστραλίας.

«Μας διαμέλισαν»

Οι Σκοπιανοί του Καναδά, σε αλυτρωτικό παραλήρημα, ισχυρίζονται ότι η χώρα τους διαμελίστηκε το 1913 μεταξύ Σερβίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας και Αλβανίας.

Και δηλώνουν ότι:

«Οι Μακεδόνες δεν θα ανεχθούν τη διαγραφή μιας ολόκληρης εθνικής ομάδας προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες των καταπιεστών μας και να επιτύχουν τους στόχους του δυτικού ιμπεριαλισμού».

«Κανένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να το ανέχεται αυτό», συνεχίζει η ανακοίνωση της κοινότητάς τους στον Καναδά.

Καταδικάζουμε το «Βόρεια Μακεδονία»

Οι «Μακεδόνες» στον Καναδά καταδικάζουν «κάθε χρήση της παράνομης και αναγκαστικής ονομασίας Βόρεια Μακεδονία και της ρατσιστικής έκφρασης «Βόρειο Μακεδόνες», όταν οι κάτοικοι ζουν στη Μακεδονία στη γη των Μακεδόνων, στη Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Καταδικάζουμε τη χρήση της σημερινής σημαίας με τις οκτώ ακτίνες, που δημιουργήθηκε για να ευχαριστήσει τον μεγαλύτερο καταπιεστή μας, την Ελλάδα.

»Αυτή η σημαία θα βγει από όλες τις μακεδονικές εκκλησίες, κτίρια και κάθε τι μακεδονικό στον Καναδά.

»Καταδικάζουμε, επίσης, κάθε προσπάθεια για την αλλαγή του ονόματος της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» καθώς γίνεται προσπάθεια να σβηστεί η λέξη «Μακεδονική» και να αντικατασταθεί με τη «Αρχιεπισκοπή Αχρίδας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here