Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ζάεφ εξασφάλισε την αναγκαία πλειοψηφία στη Βουλή για την αλλαγή του Συντάγματος και της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Την αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Σκοπιανή  Βουλή, που απαιτείται για αλλαγή του Συντάγματος, φέρεται να έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, μεταδίδουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων λίγο πριν αρχίσει η κρίσιμη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ.

Με μία παράταση τριών ωρών, η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής αρχίζει το μεσημέρι (15:00 τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας), αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία σήμερα.

Από το μέτωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει καμία πρόθεση να στηριχθεί η αλλαγή του Συντάγματος και κατ’ επέκταση η αλλαγή του ονόματος.

«Η συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της χώρας είναι νομικά και πολιτικά νεκρή. Ο κενός διάλογος στη Βουλή δεν είναι παραγωγικός και παραβιάζει τη λαϊκή βούληση», διεμήνυσε χθες το (VMRO-DPMNE).

Σε περίπτωση που η πρόταση της κυβέρνησης δεν συγκεντρώσει πλειοψηφία δύο τρίτων, τότε η όλη διαδικασία σταματά αυτομάτως και η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές, βς τις αρχές Δεκεμβρίου, όπως έχει πει ο Ζ. Ζάεφ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here