«Σκλαβενίτης»: Νέα κρούσματα κορονοϊού σε υπαλλήλους -Κινητοποίηση των εργαζομένων

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα του «Σκλαβενίτη» στην Ευκαρπία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης με πρωτοβουλία του επιχειρησιακού Σωματείου στη Βόρεια Ελλάδα, μετά τη διάγνωση 16 κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους και άλλων 5 να βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου «Σκλαβενίτης» στη Βόρεια Ελλάδα απαίτησε για άλλη μια φορά τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης μοιράστηκε σε όλους τους εργαζόμενους της βάρδιας και στους καταναλωτές η ανακοίνωση του Σωματείου που καταγγέλλει τις ευθύνες κυβέρνησης – εργοδοσίας και διεκδικεί συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. Από τις συζητήσεις αναδείχθηκε η αγωνία των εργαζομένων, αλλά και η απόφασή τους να υπερασπιστούν αγωνιστικά την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους, τα δικαιώματά τους. Ενώ και οι καταναλωτές αναγνώρισαν την ανάγκη η εργοδοσία να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα πρωτόκολλα-λάστιχο της κυβέρνησης και να προστατέψει τους εργαζόμενους και τους χιλιάδες πελάτες της.

Όπως ανέδειξαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου, η ίδια η εξέλιξη με τη διάγνωση των 16 κρουσμάτων αποδεικνύει ότι τα όποια υποτυπώδη μέτρα λαμβάνονται δεν επαρκούν. Μάλιστα εκτιμούν ότι την Παρασκευή, που θα διενεργηθούν και πάλι τεστ στους εργαζόμενους, θα προκύψουν νέα κρούσματα.

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη, «στα όρια του «κίνδυνος-θάνατος», αν σκεφτεί κανείς πως στο συγκεκριμένο κατάστημα εργάζονται δεκάδες εργαζόμενοι και το επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές από όλη την περιοχή». Επίσης καταγγέλλει ότι «η επιχείρηση αρνείται να κλείσει το κατάστημα και να βγάλει σε καραντίνα τους εργαζόμενους με πλήρεις αποδοχές και όταν κριθεί ασφαλές να γυρίσουν στη δουλειά τους».

Καλεί την κυβέρνηση για ακόμη μια φορά να σταματήσει να προστατεύει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και να πάρει εδώ και τώρα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Απαιτεί:

– Άμεσο έλεγχο από τις υγειονομικές αρχές και την Επιθεώρηση Εργασίας στο κατάστημα.

– Γραπτή ενημέρωση εκ μέρους της επιχείρησης σχετικά με το πόσα κρούσματα υπάρχουν και τι μέτρα πάρθηκαν, τουλάχιστον όταν ανακαλύφθηκαν τα πρώτα κρούσματα.

– Κλείσιμο του καταστήματος για απολύμανση του χώρου. 14ήμερη καραντίνα για όλους τους εργαζόμενους, με εξασφάλιση των μισθών τους από την επιχείρηση. Ούτε μια έξτρα ώρα όταν γυρίσουν στην εργασία.

– Καθημερινή απολύμανση των καταστημάτων, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα στο σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here