Σκηνικό πολέμου αλά 1996 στήνουν στα Ιμια οι Τούρκοι-Hurriyet: 11 τουρκικά πολεμικά και 8 ελληνικά γύρω από την βραχονησίδα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα γύρω από τα Ιμια. Λίγες μόνο ώρες μετά το θερμό επεισόδιο με τον διεμβολισμό ελληνικού πλοίου του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό και το σκληρό διάβημα της Αθήνας για την τουρκική προκλητικότητα, η εφημερίδα Hurriyet κάνει λόγο για σκηνικό «πολέμου» που έχει στηθεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα από τις 14.30 το μεσημέρι υπάρχει συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες και συγκεκριμένα υπάρχουν 8 ελληνικά πλοία και 11 τουρκικά εκ των οποίων δύο πλοία ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα.

Όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι, στις 14.45 δύο ταχύπλοα με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες έφυγαν από τη Λέρο και μετέβησαν στην Κω περνώντας στο 1 μίλι από τα Ιμια απ ‘ όπου έγιναν αντιληπτά από τις τουρκικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Hurriyet η ΕΕ πήρε θέση στην ένταση που σημειώθηκε κοντά στα Ίμια το βράδυ της Δευτέρας, ανάμεσα σε σκάφη του λιμενικού της Ελλάδας και της Τουρκίας, με δύο ανακοινώσεις απέναντι στην Τουρκία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here