Περιοχές «τράνζιτ» για αυστηρούς ελέγχους προσφύγων θέλει η Μέρκελ

Η πτώση της δημοτικότητας της Γερμανίδας καγκελαρίου λόγω της εισροής προσφύγων στη χώρα, την οδηγεί σε σκλήρυνση της στάση της για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Εκτιμάται ότι ήδη στη Γερμανία από την αρχή του 2015 έχουν καταφτάσει περίπου 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες. 

«Βασιζόμαστε στις χριστιανικές αξίες και στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι θα προσφέρουμε καταφύγιο στους πάντες» τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, σε ομιλία της στο Αμβούργο και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας «περιοχών τράνζιτ» στα νότια σύνορα της Γερμανίας με στόχο τον άμεσο έλεγχο των προσφύγων και των μεταναστών.

Το μέτρο φιλοδοξεί  να συμβάλλει στον περιορισμό των μεταναστευτικών εισροών, καθώς όσοι κατατάσσονται στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάζονται παροχή ασύλου,  θα επαναπροωθούνται άμεσα πίσω στη χώρα καταγωγής τους.

«Νομίζω ότι δεν θα επιλύσει όλα τα προβλήματα, αλλά εάν τέτοια μέτρα είναι δυνατό να ληφθούν βάσει των κανόνων της ΕΕ, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα» εξήγησε η Καγκελάριος.

Πάντως, το σοσιαλδημοκρατικό SPD, κυβερνητικός εταίρος του CDU/CSU, αντιδρά στην εφαρμογή του μέτρου, κάνοντας λόγο για ανεφάρμοστη και λαθεμένη άποψη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here