Σκίμπε: «Μεγάλο πρόβλημα στις στατικές φάσεις, πρέπει να σταματήσουν αυτά τα λάθη»

Την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε η Εθνική Ελλάδος από την Ισλανδία (2-3) και ενώ είχε προηγηθεί αρχικά με 2-0, εξέφρασε ο Μίκαελ Σκίμπε. Ο Γερμανός τεχνικός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην έλλειψη αντοχών από τους διεθνείς μας από το 60′ και μετά, κάνοντας ειδική αναφορά στις στημένες φάσεις. Παρ’όλα αυτά, δήλωσε χαρούμενους που μπόρεσε να δώσει ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα και να σχηματίσει καλύτερη εικόνα.

«Μας νίκησαν οι στατικές φάσεις. Είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε, πρέπει να πάμε πιο ενεργητικά προς την μπάλα και είναι κάτι που εύκολα μπορούμε να βελτιώσουμε. Θέλουμε να το δοκιμάσουμε για τα επόμενα παιχνίδια. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες στην επίθεση, δυστυχώς δεν ήμασταν καλοί στην τελική προσπάθεια και σε μερικές φάσεις του παιχνιδιού πρέπει να παίξουμε πιο ήρεμα και να έχουμε καλύτερη λειτουργία» ήταν τα πρώτα λόγια του 50χρονου προπονητή.

«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και ειδικότερα ότι δεχθήκαμε όλα τα γκολ από στημένες φάσεις. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτές τις στημένες φάσεις. Από τον επιθετικό τομέα είναι πιο ευχαριστημένος, καθώς δημιουργήσαμε ωραία πράγματα. Μετά το 60-65 είχαμε προβλήματα στα τρεξίματα και οι αντίπαλοί μας ήταν καλύτεροι. Χρειαζόμαστε όμως και περισσότερη τύχη. Παρ’ όλα αυτά θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Αν δούμε την πρώτη φάση ο Οικονόμου είχε την κεφαλιά, αλλά έκανε ένα λάθος. Ωστόσο, είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να αλλάξει.

Από τη μία μεριά προσπαθούμε να επιτεθούμε αρκετά ψηλά και έδειξε να πιάνει καθώς δημιουργήσαμε φάσεις. Με την ώρα όμως έδειχνε να χάνουμε δυνάμεις και έτσι να έρθουν οι στημένες φάσεις. Θα αναλύσουμε όλα αυτά στις επόμενες μέρες. Το πρώτο γκολ προήλθε από ατομικό λάθος. Στις άλλες φάσεις είναι πιο σύνθετο καθώς οι αποστάσεις στη ζώνη παίζουν ρόλο. Σε αυτές τις φάσεις ομαδικά δεν λειτουργήσαμε ομαδικά. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθος στις πάσες μας, επιτρέποντας στον αντίπαλο να μας πιέσει. Αύριο υπάρχει αυτή η συνάντηση με τους προπονητές και είναι καλό ότι είδαν και εκείνοι την υψηλή ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο. Και για τους παίκτες είναι σημαντικό να παίζουν στις ομάδες τους και να έχουν καλύτερη αγωνιστική και φυσική κατάσταση. Για αυτό αφήσαμε τέσσερις παίκτες που είχαν ήδη πάρα πολλά παιχνίδια να ξεκουραστούν. Κάνουμε αυτά τα φιλικά για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για την ομάδα μας και να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά» πρόσθεσε.

Στο τέλος μίλησε για την εικόνα που σχημάτισε από τα φιλικά αλλά και την συνάντηση της Τετάρτης με τους προπονητές: «Στο πρώτο παιχνίδι δεν επιτρέψαμε να δημιουργήσει τόσες πολλές φάσεις, γιατί δεν το επιτρέψαμε εμείς. Χαίρομαι που βάλαμε τόσους πολλούς παίκτες να παίξουν. Χαίρομαι και για τις ευκαιρίες και για τα γκολ που βάλαμε. Πρέπει όμως να βγάλουμε μεγαλύτερη ποιότητα στην άμυνα, όπως είχε η Ελλάδα στο παρελθόν. Με δυσαρέστησε επίσης ότι μετά από δικό μας γκολ, δεχθήκαμε απ’ ευθείας εμείς. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Πρέπει να μπούμε σε έναν καλό διάλογο μαζί τους. Είμαστε όλοι μαζί υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Περιμένω μια ανοιχτή συζήτηση και χαίρομαι που θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σταφυλλίδης, είπε: «Σίγουρα ξεκινήσαμε καλά, πετύχαμε δύο γκολ και νομίζω πως είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Δεν δεχθήκαμε πίεση εκτός από δύο στατικά σουτ. Στο δεύτερο μέρος δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Είχαμε ίσως μία ασφάλεια με το 2-0, δεν μπορώ να το εξηγήσω όμως. Δεχθήκαμε τρία γκολ από στημένα, θεωρώ πως είναι καθαρά δικό μας φταίξιμο, δεν μπορούμε να χάνουμε τη συγκέντρωσή μας, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Προσπαθούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε την κατάσταση, πρέπει όμως να είμαστε 90′ συγκεντρωμένοι».

Ο Κώστας Φορτούνης που σκόραρε και τα δύο τέρματα της Εθνικής ανέφερε πως η ομάδα χρειάζεται πίστωση χρόνου: «Χρειάζεται χρόνο ο προπονητής, θέλει να δει όλους τους παίκτες, γι’ αυτό είναι και τα φιλικά παιχνίδια. Δεν ξέρουμε ακόμα ο ένας τον άλλον, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, στο δεύτερο όχι και τόσο. Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν αρκετά καλοί, αλλά δεχτήκαμε τρία γελοία γκολ. Αυτό πρέπει να αλλάξει, πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μόρα: «Πρέπει να καταλάβουμε πως είμαστε σε στάδιο προετοιμασίας. Είναι καινούριοι παίκτες στην ομάδα, εγώ για παράδειγμα δεν έχω παίξει με αρκετούς μαζί. Το καλό είναι πως βλέπεις καλά στοιχεία, αλλά σκοπός των φιλικών είναι να βελτιωθούμε, να κρατήσουμε τον ενθουσιασμό, τη διάθεση για να μπορέσουν να έρθουν τα αποτελέσματα. Δεν θα αλλάξει όμως αμέσως αυτό.

Ήμασταν λίγο ανοργάνωτοι στο δεύτερο μέρος, δεχθήκαμε πολλές φάσεις, κάναμε λάθη στα στημένα, θέλουμε συγκέντρωση. Είναι δύσκολο να παίξεις ζώνη στις στημένες φάσεις, γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Δεν γίνεται να το μάθει ένας παίκτης από τη μία μέρα στην άλλη, το 3-5-2 είναι ένα σύστημα που αν δεν το δουλεύεις σωστά μπορείς να δεχθείς φάσεις. Θα είμαστε έτοιμοι όμως όταν χρειαστεί».

Χάλγκριμσον: «Γιατί όχι, όπως η Ελλάδα το 2004;»

Την ικανοποίησή του για τη νίκη της Ισλανδίας επί της Ελλάδας με σκορ 2-3 εξέφρασε ο ένας εκ των δύο προπονητών των νησιωτών, Χαμίρ Χάλγκριμσον. Στα λόγια τα οποία είπε στις κάμερες μετά τη λήξη του αγώνα, στάθηκε στην εξαιρετική αντίδραση των παικτών του, ενώ έθεσε τον πήχη ψηλά, λέγοντας πως η Εθνική του μπορεί να πετύχει ένα αντίστοιχο θαύμα με αυτό της Ελλάδας το 2004.

«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος, προσπαθήσαμε να αναπτυχθούμε από πίσω. Δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο μέρος και μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι. Πρώτα να περάσουμε στη νοκ-άουτ φάση και μετά όλα μπορούν να γίνουν. Κάθε μικρή χώρα όπως η Ισλανδία κοιτούν ομάδες όπως την Ελλάδα και γιατί όχι να κάνουμε ό,τι κι εκείνη το 2004».

Από την άλλη, ο έταιρος προπονητής Λαρς Λάγκερμπακ κράτησε τους τόνους χαμηλούς, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, δηλώνοντας υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών του, δίνοντας όμως και το σεβασμό στην «γαλανόλευκη».

«Δεν είμαι ειδικός. Ο πλέον ειδικός για να μιλήσω για τον αντίπαλο. Εστιάζω στην ομάδα μου. Έχετε όμως παίκτες με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Ήταν ένα δύσκολο τεστ για εμάς. Δεν ήταν τόσο εύκολο παιχνίδι. Η Ελλάδα έχει καλούς παίκτες. Είμαστε περήφανοι που μπορέσαμε να φύγουμε από εδώ με τη νίκη. Με μία δίκαιη νίκη».

Ενώ, του ζητήθηκε να κάνει και μία εκτίμηση εν όψει του Euro: «Πρέπει να πούμε πως ρεαλιστικά έχουμε το πιο δύσκολο γκρουπ. Περιμένουμε πως και πως να μετάσχουμε. Ασφαλώς και μπορούμε να κάνουμε εκπλήξεις. Μπορούμε να περάσουμε από την φάση των ομίλων στην συνέχεια. Αυτός θα είναι ο στόχος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here