«Σκέψου, υπολόγισε, συνεργάσου»: Οι Μαθηματικοί Αγώνες των Αρσακείων αυτή την Κυριακή 7 Μαΐου

«Σκέψου, υπολόγισε, συνεργάσου. Τώρα παίζουμε». Οι  Μαθηματικοί Αγώνες των Αρσακείων  Σχολείων, παρακινούν τους μαθητές να δουν τα Μαθηματικά σαν παιχνίδι. Ενα παιχνίδι του νου, που θα τους σταθεί πολύτιμο εφόδιο στη ζωή τους.

Αυτή την Κυριακή 7 Μαΐου 2017,  από τις 8.30 μέχρι τις 16.30, 400 μαθητές από όλα τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Γυμνάσια και Λύκεια, το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, το 7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, το Λύκειο Ψυχικού και το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, χωρισμένοι σε 5μελείς ομάδες, θα «παίξουν» με τα Μαθηματικά.

Οι Μαθηματικοί Αγώνες της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, φέτος, διοργανώνονται για δεύτερη χρονιά και απευθύνονται  σε μαθητές της Γ΄γυμνασίου  και της Α΄λυκείου. Στους αγώνες μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι μαθητές ανεξάρτητα από τις σχολικές τους επιδόσεις.

Οι μαθητές θα χωριστούν σε πενταμελείς ομάδες και θα πάρουν μέρος σε διάφορα αγωνίσματα, όπως:

•επίλυση γρίφων και λογικών προβλημάτων
•μετρήσεις και κατασκευές μέσω πραγματικών προβλημάτων σε φυσικό περιβάλλον
• αντιμετώπιση αποστολών οι οποίες εκτελούνται σε στάδια
•ασκήσεις κλασικών μαθηματικών και κατασκευή δικών τους προβλημάτων και ασκήσεων
• αντιμετώπιση ανοιχτών προβλημάτων.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις. Στην προκριματική φάση θα διαγωνιστούν σε 4 αγωνίσματα 45 ομάδες γυμνασίου και 37 ομάδες λυκείου, από τις οποίες θα προκριθούν στην τελική φάση 8 ομάδες από κάθε βαθμίδα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here