Σκέψεις για το σήμερα

 

του Φοίβου Οικονομίδη

‘Οταν υπάρχουν πολεμικές βιομηχανίες για να ευδοκιμήσουν θα πρέπει να υπάρχουν πόλεμοι ή μια διαρκής απειλή πολέμου ώστε να υπάρξει η κατάλληλη ζήτηση και η αντίστοιχη προσφορά.

Όταν έχεις off-shore εταιρεία θα πρέπει να έχεις και τις κατάλληλες προσβάσεις σε διάφορους χώρους όπως για παράδειγμα στον κυβερνητικό μηχανισμό ή στο χώρο των ΜΜΕ ή και σε άλλους για να μπορείς  να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Έτσι οι μεγάλες οικονομικές εξουσίες δημιουργούν τις στρατιές των υπαλλήλων τους που τους προσφέρουν καλούς μισθούς, δώρα και τα »τυχερά » τους προκειμένου να τους έχουν του χεριού τους.

Για πρώτη ίσως φορά σε τόσο υψηλό βαθμό, μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου,η οικονομική εξουσία βρίσκεται στις μέρες μας απροκάλυπτα αναμειγμένη σε όλους σχεδόν τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Ενώ αντίθετα οι προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου, εκτός λίγων εξαιρέσεων, αρχίζουν επικίνδυνα να εκλείπουν.

Στις ΗΠΑ ο λαός είχε να επιλέξει μεταξύ του Τραμπ και της Κλίντον. Στη Γαλλία μεταξύ Μακρόν και Λεπέν. Στην Ελλάδα οι οπαδοί της ΝΔ εξέλεξαν τον Κ.Μητσοτάκη. Αυτές τις μέρες για το νέο φορέα της »κεντροαριστεράς» θα αντιπαλαίψουν δυο παιδιά του κομματικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ η κυρία Φώφη Γεννηματά και ο κύριος Νίκος Ανδρουλάκης.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο είναι η απόλυτη σιωπή του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.Ασφαλώς δεν είναι τυχαία αυτή η »σιωπή». Στη διάρκεια της περιόδου 2013-2015 όταν ο Βενιζέλος ανέλαβε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς η χρονική στιγμή που ο ίδιος ανέδειξε τον Ν.Ανδρουλακη γραμματέα του κόμματος. Πρόκειται για ιδιαίτερο στενό συνεργάτη του .Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που η πτώση του Βενιζέλου το 2015 από την αρχηγία του κόμματος συνέπεσε και με την αντικατάσταση  του Ν.Ανδρουλάκη.
Έτσι ο κλεφτοπόλεμος συνεχίζεται.Η κυρία Γεννηματά ενίσχυσε τη θέση της με την είσοδο του Γ.Παπανδρέου και της ομάδας του στο νέο κόμμα οπότε και αποφάσισε να αντιμετωπίσει τελειωτικά και καθαρά τους Ανδρουλάκη και Βενιζέλο (που βέβαια προσπαθεί να είναι απόλυτα αφανής). Προφανώς μετά από συμφωνία ο Παπανδρέου δεν κατέβηκε υποψήφιος.
Τελικά το οποιοδήποτε αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής θα είναι κάτι διαφορετικό και ελπιδοφόρο η μια από τα ίδια όπως συμβαίνει συχνά με το πολιτικό προσωπικό στις διάφορες χώρες,προσωπικό που βρίσκεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της οικονομικής εξουσίας;
(1)Οφείλουμε όμως πολλά σ’ έκείνους τους δημοσιογράφους που σαν τον Προμηθέα προσφέρουν μιά φωτεινή δάδα στους συνανθώπους τους, όπως η Μαλτέζα δημοσιογράφος που πλήρωσε τελευταία με τη ζωή της ή οι δημοσιογράφοι που συνέβαλαν στις αποκαλύψεις για τα δισεκατομμύρια των μεγιστάνων του πλούτου που έχουν μεταφέρει στις off-shore. Διαφορετικά η κοινή γνώμη θα είχε μεσάνυχτα.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here