Σκάνδαλο Novartis: Καταθέτει στον Άρειο Πάγο ο εισαγγελέας Ι. Αγγελής

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα βρεθεί σήμερα για κατάθεση ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος επόπτευε τις έρευνες για την υπόθεση της Novartis και παραιτήθηκε κάνοντας λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις.

Ο ίδιος έχει κληθεί να δώσει διευκρινήσεις για τις έγγραφες αναφορές του καθώς έχει καταγγείλει μεθοδεύσεις και «σχέδιο Ρασπούτιν» σε βάρος του, ενώ έχει αμφισβητήσει τους δικονομικούς χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι καταθέσεις πολιτικών προσώπων. Προχθές ο Αντώνης Σαμαράς κατονόμασε ως «Ρασπούτιν» τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ αναφέρθηκε και στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν έδωσε ονόματα και ζήτησε για ακόμα μία φορά «να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης».

Όμως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέρριψε χθες σαφείς ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά και πρόσωπα από τον χώρο της Δικαιοσύνης σημειώνοντας πως υπάρχει ζήτημα μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και ζήτημα εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών.

Θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις 15 στελεχών της Novartis από τα κεντρικά γραφεία στην Ελβετία και από την Ελλάδα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της διακίνησης μαύρους χρήματος, που φέρεται να διοχετεύτηκε την περίοδο 2008-2012 μέσω δωροδοκίας στους εμπλεκόμενους γιατρούς, οι οποίοι θα πάρουν σειρά στη συνέχεια στο κατώφλι της εισαγγελίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι στη Βουλή έφτασε χθες άλλη μια δικογραφία για την υπόθεση που αφορά τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, με αίτημα την την άρση της ασυλίας του, προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για δωροδοκία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here