Σκάνδαλο Novartis: Αρχισαν οι κλήσεις και σε μη πολιτικά πρόσωπα

Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς απέστειλαν σήμερα κλήσεις σε πέντε από τα περίπου είκοσι μη πολιτικά πρόσωπα που συνδέονται με το σκέλος του σκανδάλου το οποίο αφορά στην θητεία στο Υπουργείο Υγείας του Ανδρέα Λοβέρδου.

Πρόκειται για μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων που καλούνται να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις (ως ύποπτοι, δηλαδή) για το αδίκημα της απιστίας- αλλά και οι υπεύθυνοι της διαφημιστικής εταιρείας, που φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τη Novartris και οι οποίοι καλούνται ως ύποπτοι για το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Τους τελευταίους καίνε η σωρεία των εικονικών τιμολογίων που εντόπισε η εισαγγελική έρευνα μέσω των οποίων φαίνεται πως γινόταν το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος το οποίο διοχετευόταν από την Novartis.

Η ροή του «μαύρου χρήματος»

Τα λεφτά αυτά ξεκινούν από τη μητρική Novartis από τη Βασιλεία της Ελβετίας, παρκάρονται στην εταιρεία στην Ελλάδα και ένα μέρος τους πηγαίνει σε εικονικά τιμολόγια που εκδίδει μια από τις εμπλεκόμενες διαφημιστικές (οι υπεύθυνοι της οποίας έλαβαν ήδη κλήση για εξηγήσεις για δήθεν διαφήμιση σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς( ΣΚΑΪ, Βημα, 9,84).

Την ίδια ημέρα γίνονται αναλήψεις των χρηματικών χρηματικών ποσών από το ίδιο πάντα πρόσωπο τα οποία σε μετρητά δίνονταν σε διάφορους άγνωστους αποδέκτες.

Ιδιαίτερη εντύπωση αποτελεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζεται να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα για μικρό χρονικό διάστημα (Απρίλιος 2011-Μάιος 2012) με τους τζίρους της να ανεβαίνουν και να συνδέονται αποκλειστικά με τη Novartis.

Υπό έρευνα σύμφωνα με πληροφορίες είναι και οι άλλες εταιρείες για τις οποίες έχει καταγγελθεί ότι έπαιζαν επίσης τον ρόλο «πλυντηρίου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here