Νέο σκάνδαλο με στημένα σε ερασιτεχνικές κατηγορίες στην Ιταλία

Νέο σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια ξέσπασε στην Ιταλία. Περίπου 70 άτομα θεωρούνται ύποπτα και ανακρίνονται  για συμμετοχή σε οργάνωση που χειραγωγούσε ποδοσφαιρικούς αγώνες στη Γ΄ και Δ΄ Εθνικές κατηγορίες. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης η κύρια κατηγορία είναι εγκληματική δράση με στόχο την αθλητική απάτη. Τη διερεύνηση της υπόθεσης  συντονίζει η εισαγγελία της πόλης Καταντζάρο, στην Κάτω Ιταλία.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στελέχη και παίκτες των ομάδων φέρονται να είχαν άμεσες επαφές και στενές οικονομικές συναλλαγές με νονούς της μαφίας της Καλαβρίας, της Ντράγκετα, με το στήσιμο αγώνων και αποκόμιση κερδών από παράνομο στοιχηματισμό.
Ηδη η αστυνομία πραγματοποιεί εφόδους σε γραφεία διαφόρων παραγόντων, κατάσχει έγγραφα και συλλέγει αποδεικτικά στοιχεία. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν υποκλάπηκε τηλεφωνική συνομιλία του Πιέτρο Γιαννάτσο, γιού γνωστού νονού της Ντράγκετα. Στο σκάνδαλο εμπλέκονται πάνω από 30 ομάδες στις περιοχές του Ρήγιου της Καλαβρίας, της Νάπολης, του Μπάρι, του Σαλέρνο, αλλά και στον ιταλικό Βορρά, στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, της Γένοβας, της Μόντζα και του Ρίμινι.
Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 50 άτομα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, που έχει ονομαστεί από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης «βρώμικο ποδόσφαιρο». 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here