ΣΚΑΙ υπάρχουν και στη Γερμανία – Ανταποκρίσεις για τη φωτιά με ιδιαίτερη εμπάθεια

Η Nordwest Zeitung  παρουσιάζει την εικόνα των πυρκαγιών… σαν γραφείο τύπου της ΝΔ και δεξιότερα, γράφοντας ότι «οι Έλληνες περιμένουν να ρίξουν τον Τσίπρα στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας»  και «ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένοι στα μάτια των Ελλήνων. Πολιτικά. Πνευματικά. Για πάντα.  Η εντύπωση ότι ο Τσίπρας και η κυβέρνηση έκαναν μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης εξόργισε τους Έλληνες που ήταν ήδη σε κατάσταση ομαδικού σοκ. Το πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Μάτι δεν παίζει κανέναν ρόλο. Ο Τσίπρας είναι ήδη το παιδί που έχει πέσει στη «θάλασσα» φωτιάς στο Μάτι».
Στο άρθρο ειρωνεύονται το συντονιστικό γράφοντας ότι  ο Αλέξης Τσίπρας δεν ρώτησε ποτέ για το αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες είτε στο Μάτι είτε αλλού αλλά απλά «αρκέστηκε στο να ρωτήσει «πότε θα πετάξουν τα αεροσκάφη;» με έναν ανώτερο αξιωματικό να του απαντά αυτό που ξέρει και ένα μικρό παιδί «με το πρώτο φως της ημέρας κύριε πρωθυπουργέ»».

 

Ομως και στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού ZDF (το οποίο παρουσίασε και η  Deutsche Welle) οι ρεπόρτερ που ήρθαν στην Ελλάδα να καλύψουν το θέμα πήραν συνέντευξη από… ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ

«Μας πιάσανε στον ύπνο», λέει μια γυναίκα στην κάμερα «εάν συνέβαινε τη νύχτα, θα είχαμε πεθάνει όλοι. Ο κόσμος μας βοηθά πολύ, οι Έλληνες ξέρουν τι σημαίνει πόνος, είναι πονεμένος λαός, αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για μας».

Ο ρεπόρτερ επισημαίνει ότι «χρειάστηκε να περάσει μια εβδομάδα για να επισκεφθεί την καμένη περιοχή ο Έλληνας πρωθυπουργός παρά το γεγονός ότι το Μάτι απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα» και στη συνέχεια μιλάει ως…. εμπειρογνώμονας ρεπόρτερ το ΣΚΑΙ

«Τώρα ο Τσίπρας σφίγγει χέρια και ευχαριστεί τους πυροσβέστες. Ωστόσο, πολλοί καταλογίζουν ευθύνες στην Πυροσβεστική, όπως μας είπε δημοσιογράφος της ελληνική τηλεόρασης»  λέει ο γερμανός ρεπόρτερ και παραθέτει τις δηλωσεις ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ:

«Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο εκκένωσης, καμιά προειδοποίηση, μέσα στον πανικό όλοι έτρεχαν να σωθούν από τη λαίλαπα στη θάλασσα»

«Το ίδιο χάος βίωσαν και οι εθελοντές πυροσβέστες του Μαραθώνα», συνεχίζει το ρεπορτάζ. «Τα πυροσβεστικά οχήματα και ο εξοπλισμός τους είναι χορηγίες από τη Γερμανία, τη βενζίνη πληρώνουν μόνο. Κανείς δεν τους κάλεσε να βοηθήσουν, αλλά εκείνοι ήρθαν από μόνοι τους με τα 3 πυροσβεστικά που διαθέτουν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here