Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά των μεταλλείων στις Σκουριές

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση και λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική διαδήλωσαν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου συζητήθηκαν προσφυγές κατά της εξόρυξης.

Στο ανώτατο δικαστήριο εκδικάστηκαν αιτήσεις με τις οποίες ζητείται να ακυρωθούν ως παράνομες υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την υλοποίηση  διαφόρων έργων των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.». Μεταξύ αυτών είναι η απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορά την τεχνική μελέτη των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων  στις Σκουριές (και συγκεκριμένα τη διαχείριση των εξορυκτικών αποβλήτων), την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων στην Κασσάνδρα καθώς και των περιβαλλοντικών όρων της απομάκρυνσης των παλαιών τελμάτων στην Ολυμπιάδα.

Δικαστική προστασία από το ΣτΕ ζητούν ο Αγροτικός Δασικός Συνεταιρισμός Μεγάλη Παναγιά, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής, η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»,  ενώ παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, ο Δήμος Βόλβης κ.λπ.

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο την Αγγελική Θεοφιλοπούλου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here