ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γ.Στουρνάρας ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας

Πυρά κατά του Γιάννη Στουρνάρα και από τον ΣΥΡΙΖΑ με σημείο αιχμής την ετήσια έκθεση για τη νομισματική πολιτική της χώρας.

Το κυβερνών κόμμα κατηγορεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας  και ότι  «προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφυκτικού πλαισίου στις κινήσεις και τα διαπραγματευτικά περιθώραι της ελληνικής κυβέρνησης».

«Είναι απορίας άξιον», καταλήγει η ανακοίνωση, «πώς συμβαίνει αυτό οταν υποτίθεται ότι ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος».

Την στάση Στουρνάρα σχολίασε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βρουφάκης: Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι στην Ευρώπη έχουμε μια παράδοση ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών. Αυτήν την παράδοση εμείς, η κυβέρνησή μας, τη σέβεται απολύτως. Αλλά η ανεξαρτησία έχει δύο πλευρές: οι πολιτικοί δεν παρεμβαίνουν στο έργο των κεντρικών τραπεζιτών και οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στο έργο των πολιτικών. Ελπίζω όλες οι πλευρές να σεβαστούν αυτή την απλή αρχή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here