ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και Ποτάμι έχουν το θράσος να μιλούν για κομματικό κράτος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Aπάντηση στις αιτιάσεις της ΝΔ και του Ποταμιού για δήθεν δημιουργία «κομματικού κράτους» δίνει η Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «έχουν το θράσος να πετούν λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ , ενώ γνωρίζουν ότι όλα τα σχετικά στοιχεία διαψεύδουν πλήρως τους ισχυρισμούς τους». 

Το επιτελείο της Κουμουνδούρου παραθέτει συγκεκριμένους αριθμούς για να καταδείξει ότι μπορεί να επιτευχθεί περιορισμός των κρατικών δαπανών, χωρίς περικοπή θέσεων εργασίας  και απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», τονίζει, «προσπάθησε να βάλει τέλος στο πελατειακό κράτος των προηγούμενων κυβερνήσεων. Σεβάστηκε το δημόσιο χρήμα και προέβη σε δραστική περιστολή των δαπανών που αφορούν στη λειτουργία των πρωθυπουργικών και υπουργικών οργάνων. Η κυβέρνηση περιόρισε δραστικά τη δαπάνη του Δημοσίου και προχώρησε σε δημοσιονομικό εξορθολογισμό, μειώνοντας σημαντικά το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών, ιδίως σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στα πολιτικά γραφεία υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων υπουργείων και γενικών γραμματειών ανήλθε στους 554 ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν 1.173 υπάλληλοι. Αυτές οι συμβάσεις εργασίας έχουν τελειώσει μετά την παραίτηση της κυβέρνησης.

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση έδειξε πως το κόστος της λειτουργίας του Δημοσίου μπορεί να περιοριστεί χωρίς να περικόπτονται πολύτιμες θέσεις εργασίας που αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών και την κοινωνική πρόνοια.

Αντίθετα, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προχωρήσει σε απολύσεις και χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στους κρίσιμους τομείς της παιδείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του δημοσίου τομέα από πολύτιμο ανθρωπινό δυναμικό αλλά και στην συνολικότερη απαξίωση του, που οδηγεί νομοτελειακά στις ιδιωτικοποιήσεις και την επιβάρυνση του πολίτη’.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here