ΣΥΡΙΖΑ για βίντεο ΧΑ: Οι φιλολαϊκές κραυγές της ηγεσίας της ΧΑ δεν ξεγελούν

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Οι ψευδεπίγραφες φιλολαϊκές κραυγές της ηγεσίας της ΧΑ στη Βουλή δεν ξεγελούν την ελληνική κοινωνία», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δημοσίευση του αποκαλυπτικού βίντεο της εγκληματικής οργάνωσης με πρωταγωνιστή τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.

«Το βίντεο από τη συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νίκαιας αποκαλύπτει για μία ακόμα φορά τον ρόλο της ως μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρόσφατη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον αρχηγό της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, συμπληρώνεται από τις απεχθείς εικόνες της συνεδρίασης της τοπικής οργάνωσης, που από το 2012 φαίνεται ξεκάθαρα ότι προετοιμαζόταν για οργανωμένα δολοφονικά πογκρόμ. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ούτε για την ιεραρχική δομή της ΧΑ, ούτε για τον εγκληματικό της χαρακτήρα. “Ό,τι κινείται, σφάζεται”, ήταν η εντολή που ακούγεται από τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Ν. Πατέλη, ο οποίος συμπληρώνει ότι αναμένει την εντολή από τα υψηλότερα κλιμάκια της ΧΑ, τον βουλευτή Ηλ. Λαγό.

Οι ψευδεπίγραφες φιλολαϊκές κραυγές της ηγεσίας της ΧΑ στη Βουλή δεν μπορούν να ξεγελάσουν την ελληνική κοινωνία. Όλοι αυτοί θα κληθούν σύντομα να λογοδοτήσουν στο δικαστήριο και να δώσουν απαντήσεις για τη δομή και τη λειτουργία της οργάνωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να παλεύει για την εξάλειψη των αιτιών που έστρωσαν τον δρόμο στην ανάδυση των νεοναζιστών μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα και κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here