Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

Mε τις τοποθετήσεις των δικηγόρων των θυμάτων για το κρίσιμο ζήτημα της παράστασης πολιτικής αγωγής για όλες τις υποθέσεις που αφορούν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται σήμερα η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του δικηγόρου των Αιγύπτιων ψαράδων Κώστα Παπαδάκη κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Όπως είπε σε περίπτωση που απορριφθεί το αίτημά τους να εκπροσωπήσουν όλα τα θύματα, τότε 41 από τους 68 κατηγορουμένους, ανάμεσά τους και η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, δεν θα έχουν απέναντί τους πολιτική αγωγή. «Η κοινωνία περιμένει να ακούσει ότι θα δικαστούν και οι αρχηγοί. Αλλιώς θα προστατευτούν οι εγκέφαλοι και όλες οι ευθύνες θα αποδοθούν στους εκτελεστές», ανέφερε.

Ανάλογη θέση ανέπτυξαν και οι δικηγόροι για την επίθεση κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.  «Χωρίς τη Χρυσή Αυγή δεν θα είχε γίνει έγκλημα και για τις ιστορικές αποφάσεις απατούνται και ιστορικές προσεγγίσεις».

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας έχει ζητήσει να περιοριστεί το δικαίωμα εκπροσώπησης των θυμάτωνκατά συγκεκριμένων κατηγορουμένων στους οποίους πάντως δεν συμπεριλαμβάνονται οι Ν.Μιχαλολιάκος, Ηλ.Κασιδιάρης και Χρ.Παππάς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here