Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ την Δευτέρα για το προσφυγικό ζήτημα

Συνάντηση με αποκλειστικό αντικείμενο το εκρηκτικό πρόβλημα των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη θα έχουν τη Δευτέρα στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Μπερνάρ Καζανέβ ότι η Ε.Ε. πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα, καθώς οι αριθμοί των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη έχουν αυξηθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες.

Τη Τετάρτη, ο ντε Μεζιέρ είχε δηλώσει ότι η Γερμανία, ο κυριότερος προορισμός των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περιμένει «έως και 800.000 αιτούντες άσυλο» μέσα στο 2015, έναν αριθμό διπλάσιο από αυτόν της προηγούμενης κυβερνητικής πρόβλεψης, και καλούσε την Ε.Ε. να αναλάβει μεγαλύτερη δράση.

«Είναι εμφανές ότι η Ιταλία και η Ελλάδα θα χρειαστούν αρκετή βοήθεια για να στήσουν ‘χώρους αναμονής’ για νεοαφιχθέντες μετανάστες. Οι χώρες που συνορεύουν με την Ε.Ε. θα χρειαστούν επίσης τη βοήθεια της Ένωσης για να αποτρέψουν τους διακινητές καθώς και να αντιμετωπίσουν τα αίτια της μαζικής μετανάστευσης», είπε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here