Σημίτης και Βενιζέλος καταθέτουν σήμερα στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν κληθεί  σήμερα να καταθέσουν ως μάρτυρες ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά.

«Άπαντες είχαν πλήρη και απρόσκοπτη γνώση. Ήταν τομή να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ όχι μόνο για το δικαστήριο αλλά και για να μάθει ο Ελληνικός λαός τι έγινε τότε», ανέφερε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου  ο συνήγορος του Α. Τσοχατζόπουλου, Γ. Παγορόπουλος.  «Ενδεχομένως να ενοχληθούν κάποιοι είτε από τον πολιτικό ή άλλο χώρο. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία τους είναι σημαντική. Σε δυο εβδομάδες θα ξεδιπλωθούν όλες οι πτυχές της αγοράς όπλων και κυρίως της προμήθειας των υποβρυχίων τύπου 214».

Υστερα από συνεχή αιτήματα της υπεράσπισης του Ακη Τσοχατζόπουλου που είχαν υποβληθεί κατά τη διάρκεια της πρωτοβάθμιας δίκης του και είχαν απορριφθεί, το Πενταμελές Εφετείο αποφάσισε να καλέσει τον Κώστα Σημίτη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και τη Βάσω Παπανδρέου και τον Γιάννο Παπαπαντωνίου(οι δυο τελευταίοι έχει προσδιοριστεί να εμφανιστούν στο δικαστήριο στις 20 Μαίου) ως μέλη του ΚΥΣΕΑ την περίοδο 1998-1999 κατά την οποία ελήφθησαν οι κρίσιμες αποφάσεις για τα εξοπλιστικά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here