Ανοιγμα λογαριασμών για έμβασμα που εμπλέκει τον αδελφό του Κ.Σημίτη

 

Σειρά αιτημάτων δικαστικής συνδρομής σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας, που έχουν υποβάλει οι οικονομικοί εισαγγελείς βάζουν στο κάδρο των ερευνών τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη, Σπύρου, σύμφωνα με δημοσιεύματα της «Kontranews» και της «Δημοκρατίας». 

Η «Kontranews» επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες με τίτλο «Τσίμπησαν τον αδελφό του Σημίτη», σύμφωνα με τις οποίες οι οικονομικοί εισαγγελείς έχον βάλει στο στόχαστρο τη διαδρομή ενός εμβάσματος 845.000 ευρώ το οποίο κατατέθηκε το 2010 στην Εμπορική Τράπεζα.

Το έμβασμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «kontranews» προερχόταν από offshore εταιρία που είχε έδρα τις Μπαχάμες, «πάρκαρε» για ένα μικρό διάστημα στην Εμπορική Τράπεζα και στη συνέχεια τροφοδότησε λογαριασμό του Σπύρου Σημίτη, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, σε γερμανική τράπεζα.

Ο Σπύρος Σημίτης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ισχυρίζεται ότι είχε καταθέσει το συγκεκριμένο ποσό σε ελληνική τράπεζα μαζί με πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ που εισέπραξε από την πώληση ακινήτου στην Ελλάδα.

Η απάντηση για τη διαδρομή του λογαριασμού θα δοθεί σύντομα από τη δικαιοσύνη.

Ανάλογο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Σφίγγει ο κλοιός για τον Σημίτη!», κυκλοφορεί και η εφημερίδα «Δημοκρατία» η οποία επίσης αναφέρεται στα αιτήματα δικαστικών συνδρομών προς διάφορες χώρες που αφορούν το στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here