Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Κατατίθεται σήμερα Δευτέρα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, το οποίο έχει ήδη διαβιβαστεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Την κατάθεση του νομοσχεδίου είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, αμέσως μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων.

 «Τηρούμε την δέσμευσή μας. Ελπίζω να τηρήσετε κι εσείς τη δέσμευσή σας να ψηφίσετε τη μεγάλη τομή για το πολιτικό σύστημα. Σας βλέπω ανήσυχους», είχε πει ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Επικρατείας  Νίκος Παππάς κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στις 7 Οκτωβρίου είχε ενημερώσει τους βουλευτές ότι στο νομοσχέδιο, εκτός από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, θα εμπεριέχεται και η σύσταση θυγατρικής της ΕΡΤ, η οποία με βάση τον νόμο της ίδρυσής της, γίνεται και πάροχος ψηφιακού δικτύου, «οπότε θα περάσουμε σε μια εποχή όπου θα παύσει το καθεστώς του ιδιωτικού μονοπωλίου».

Το νομοθέτημα ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν την ψηφιακή τηλεόραση. Με το σχέδιο νόμου:

  • Καθιερώνονται αυστηρότερα κριτήρια ως προς τους όρους αδειοδότησης και λειτουργίας των ψηφιακών καναλιών προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό χώρο.

  • Διακόπτεται η συνέχεια της δια νομοθετικών παρεμβάσεων «νομιμοφανούς» λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και κατά τη ψηφιακή μετάβαση.

  • Η αδειοδότηση των ψηφιακών καναλιών θα γίνει μέσω δημοπρασίας που θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here