Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ στη Θεσ/νίκη

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός για να συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης «Thessaloniki Summit 2019», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, στο πλαίσιο της οποίας θα απευθύνει ομιλία απόψε.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερείς επαφές το απόγευμα με τον Ζόραν Ζάεφ με στόχο τη σταθερότητα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Πρόκειται για το δεύτερο τετ-α-τετ των δύο πρωθυπουργών μετά από εκείνο της Νέας Υόρκης τον περασμένο Σεπτέμβριο και η πρώτη μετά την άρνηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον περασμένο μήνα, να δώσει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Βόρεια Μακεδονία. Ακολούθησε η προσπάθεια του πρωθυπουργού της γείτονος να ανατρέψει τη δύσκολη κατάσταση προκηρύσσοντας εκλογές για τις 12 Απριλίου.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε αναφορικά με τη συνάντηση ότι η κυβέρνηση επιμένει στη βασική πολιτική της ότι είναι προς όφελος της Ευρώπης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων η ευρωπαϊκή προοπτική τους.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνομιλίες στη συνέχεια της ημέρας με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here