Σήμερα η συζήτηση και η ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο μέτρων (live)

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

Ξεκινά το πρωί της Τετάρτης με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής για τη συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Στο εισαγωγικό σημείωμά του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς ζητεί να ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια σήμερα 22 Ιουλίου. Όπως αναφέρει το νομοσχέδιο «εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται να αποτελέσει μία δεύτερη δοκιμασία για την κυβέρνηση, μία εβδομάδα μετά την ψηφοφορία για το πρώτο πακέτο με τα προαπαιτούμενα, κατά την οποία καταγράφηκαν μεγάλες απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

O κ. Τσίπρας έστειλε χθες αυστηρό μήνυμα στους διαφωνούντες και κάλεσε όσους πιστεύουν ότι «το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το ‘σχέδιο Σόιμπλε’, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια ‘iou’ αντί για συντάξεις, να βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here