Σίλβα: «Μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους» – Οι νέες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας τις νέες φανέλες για την περίοδο 2016-17, ενώ έγινε και η παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων. Οι Στάικος, Λουντ, Ευαγγέλου και Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν οι παίκτες που φόρεσαν τις νέες εμφανίσεις, ενώ o τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ζιλμπέρτο Σίλβα μίλησε για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα στις μεταγραφές αλλά και για τους στόχους των «πρασίνων».

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που επέστρεψα στον Παναθηναϊκό γιατί αποτελεί κομμάτι της οικογένειας μου. Ήμουν περήφανος όταν έλαβα την πρόσκληση να έρθω στην Αθήνα αν και δεν την περίμενα. Είμαι χαρούμενος που έχω επιστρέψει και έτοιμος να δεχτώ την πρόσκληση. Τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Κοιτάω να κάνω το καθήκον μου» δήλωσε ο Βραζιλιάνος τεχνικός διευθυντής.

«Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από τον κόσμο, τους δημοσιογράφους που περιμένουν από σένα και όσο είμαι εδώ βλέπω δουλεύουν οι παίκτες θα κάνουν το καλύτερο για να πετύχουν τον στόχο τους και τον στόχο όποιου αγαπάει το κλαμπ. Μερικοί παίκτες τώρα ήρθαν αλλά είναι όλοι καλοί επαγγελματίες που ξέρουν να κάνουν το καθήκον τους. Η σεζόν για εμάς ξεκινάει με το πρώτο ματς».

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÖÁÍÅËÁÓ, ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÄÉÅÈÕÍÔÇ ÐÏÄÏÓÖÁÉÑÏÕ ÆÉËÌÐÅÑÔÏ ÓÉËÂÁ ÊÁÉ ÔÙÍ ÍÅÙÍ ÐÁÉÊÔÙÍ ÔÏÕ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÕ

Στη συνέχεια, ο Σίλβα απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

Για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που επέστρεψα στον σύλλογο γιατί είναι κομμάτι της οικογένειας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόκληση και για την πρόσκληση. Το τελευταίο διάστημα με ελάχιστο ύπνο προσπαθώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του κόσμου του Παναθηναϊκού».

Για τα έργα που γίνονται στο προπονητικό κέντρο: «Σας είχα πεί ότι θα γυρίσω και πιστεύω ότι τα λόγια έχουν μεγάλη αξία. Για αυτό και γύρισα. Ό,τι βλέπετε είναι αυτό πάνω στο οποίο πιστεύουμε. Αν χρειάζεται κάτι περισσότερο το συζητάω με τον κ. Στραματσόνι και τον πρόεδρο. Υπάρχει δίψα μεγάλη για να κάνουμε κάτι καλό και να πάμε ψηλά την ομάδα».

Για την Ακαδημία της ομάδας: «Φυσικά αυτός είναι σημαντικός στόχος για εμάς. Σκοπός μας είναι να δουλεύουμε κάθε μέρα και να αντιμετωπίζουμε τις προσδοκίες που υπάρχουν. Θα δουλεύουμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε και έχουμε το κίνητρο για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Για μένα όλα είναι θέμα δουλειάς και αν δουλέψουμε θα καταφέρουμε και πάλι να βγάλουμε μεγάλους παίκτες που είναι πολύ βασικό για την ομάδα. Για μένα το θέμα είναι να δουλέψω με τον κ. Στραματσόνι και τον κ. Σαμαρά».

Για την απουσία πολλών Ελλήνων παικτών από το ρόστερ: «Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Άσχετα από Έλληνες παίκτες και μη. Σημασία έχει να έχουμε καλούς παίκτες και καλή ομάδα. Κοιτάμε και τους Έλληνες αλλά πρώτα από όλα παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν».

Για το μήνυμα που θέλει να περάσει στον κόσμο και λόγω των όσων γίνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια: «Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Με ενδιαφέρει τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός. Από τη δική μου οπτική θα κάνω το καλύτερο δυνατό για φέρουμε το τριφύλλι εκεί που πραγματικά αξίζει. Ήμουν στο γραφείο τις προάλλες και έλεγα πως όταν είσαι μέσα στον Παναθηναϊκό ίσως δεν ξέρεις πόσο μεγάλος είναι ο σύλλογος και πρέπει να πας έξω απ’ αυτόν. Ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε όλοι να πιστέψουν ότι έχουμε τις δυνατότητες. Αν δεν πιστεύεις στους εαυτούς σου και δεν μπορείς να μεταφέρεις αυτό στους φιλάθλους πρώτα απ΄όλα αυτό πρέπει να αλλάξουμε. Να δούμε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε. Με την υποστήριξη των φιλάθλων μας που τους θέλουμε κοντά από την πρώτη στιγμή. Δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Με όλο το σεβασμό δεν θέλω να λέω ούτε το όνομα τους».

Για το εάν είναι ο Παναθηναϊκός το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να το πούμε αυτό. Σίγουρα βέβαια μέσα μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Για αυτό δουλεύουμε. Δεν μπορώ να σας πω ότι είμαστε το φαβορί αλλά να σας υποσχεθώ ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να καταφέρουμε τους στόχους μας».ÂËÁ×ÏÄÇÌÏÓ ÅÕÁÃÃÅËÏÕ ÓÔÁÉÊÏÓ ËÏÕÍÔÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÖÁÍÅËÁÓ, ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÄÉÅÈÕÍÔÇ ÐÏÄÏÓÖÁÉÑÏÕ ÆÉËÌÐÅÑÔÏ ÓÉËÂÁ ÊÁÉ ÔÙÍ ÍÅÙÍ ÐÁÉÊÔÙÍ ÔÏÕ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here