Συλλήψεις αστυνομικών-εκβιαστών προαναγγέλλει ο Π. Νικολούδης

Συλλήψεις επίορκων αστυνομικών που συμμετέχουν σε κύκλωμα εκβιασμών προαναγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, ενώ επισημαίνει ότι το κυνήγι κατά της διαφθοράς ξεκινά από τους «ελέγχοντες».

Δίνοντας το στίγμα των ερευνών που διενεργούνται  και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «είχε καταστήσει σαφές από την αρχή, ότι ο έλεγχος κατά της διαφθοράς ξεκινά, πρώτα από το μηχανισμό που είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια των ελέγχων».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι «η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ σε συνεννόηση με τον υπουργό Επικρατείας, εντόπισε το κύκλωμα των αλλοδαπών που με τη στήριξη και τη συνεργασία επίορκων αστυνομικών επιδιδόταν σε ποικίλες παράνομες δράσεις στο κέντρο της Αθήνας και σύντομα θα εξαρθρωθεί ολόκληρο το κύκλωμα».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή 15/5/2015 η ΕΛΑΣ συνέλαβε έναν αστυνομικό και έναν αλλοδαπό  για «Παράνομη Κατακράτηση, Απόπειρα Εκβίασης κατά συναυτουργία και απρόκλητες σωματικές βλάβες».  Φαίνεται όμως ότι η σύλληψη αυτή ήταν μόνον η κορυφή του παγόβουνου. 

«Όπως εκτιμάται υπάρχει ευρύτερος πυρήνας επίορκων αστυνομικών, ο οποίος ελέγχει το συγκεκριμένο κύκλωμα εκβίασης και για τον οποίο οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται άμεσα συλλήψεις και παραπομπές στον εισαγγελέα των προσώπων αυτών, με εντολή και του Υπουργού Επικρατείας, κ. Παναγιώτη Ε. Νικολούδη».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here