Σιίτες της Υεμένης εκτόξευσαν πύραυλο κατά του Ριάντ, την παραμονή της άφιξης Τραμπ

Την πληροφορίες επιβεβαίωσε και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA. Οι ένοπλοι σιίτες της Υεμένης, εκτόξευσαν πράγματι βαλλιστικό πύραυλο από την Σανά εναντίον του Ριάντ, της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, λίγες ώρες πριν αρχίσει η επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η συμμχία υπό την Σ Αραβία, κατέρριψε βαλλιστικό πύραυλο στην επαρχία Ar Rayn δυτικά του Ριάντ, που είναι έρημος, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Νωρίτερα, το τμήμα βαλλιστικών πυραύλων του στρατού της Υεμένης, στη Σανάα είχε ανακοινώσει την εκτόξευση βαλλιστικούς πυραύλου τύπου “Burkan-2” (“Vulcan-2”)κατά της σαουδαραβικής πρωτεύουσας.

Ωστόσο, αναρτήσεις σαουδαράβων ακτιβιστών, ανέφεραν ότι μιά μεγάλη έκρηξη αναστάτωσε τη περιοχή του Ριάντ, την παραμονή της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Ντ. Τραμπ στη Σ. Αραβία, όπου θα συναντηθεί με 37 ηγέτες του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου επιχειρώντας να μορφοποιήσει μια συνεργασία κατά της Ιρανικής επέκτασης στη περιοχή αλλά και κατά της τρομοκρατίας.  Είναι όμως ένα σχέδιο που ακροβατεί επικίνδυνα, καθώς οι Σαουδλαραβες και άλλα μουσουλμανικά κράτη του κόλπου, υποστηρίζουν ανοικτά με χρήματα και όπλα τους ισλαμιστές στη Συρία, τους οποίους μάχεται το σιιστικό Ιράκ, η Συρία και η σιιτική πολιτιφυλακή της Χαζμπολά, με την βοήθεια του Ιράν!

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here