Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οροθετικών έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο πραγματοποιεί ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις περιστασιακές ελλείψεις στην παροχή αντιρετροϊκής αγωγής.

Πρόβλημα με την αδιάλειπτη παροχή αντιρετροϊκής θεραπείας εμφανιζόταν στο παρελθόν για κάποιες μέρες σε ορισμένα νοσοκομεία, όπως το ΑΧΕΠΑ, λόγω πλημμελούς κατανομής των κονδυλίων στον κεντρικό προϋπολογισμό του κάθε ιδρύματος. Πρώτη φορά όμως τώρα το πρόβλημα εμφανίζεται σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων και δίνουν αντιρετροϊκή αγωγή και μάλιστα αποκτά διάρκεια.

«Καλούμε όλους τους πολίτες να διεκδικήσουν μαζί μας την απρόσκοπτη πρόσβαση στη θεραπεία και να προασπίσουν το δικαίωμα των οροθετικών ατόμων και όλων των ασθενών στη ζωή.[…] Δεσμευόμαστε πως θα κλιμακώσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο τις κινητοποιήσεις μας, όσο συνάνθρωποί μας μένουν χωρίς φάρμακα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, και όσο το υπουργείο Υγείας καθυστερεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα» αναφέρει ανακοίνωση της «Θετικής Φωνής».

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here