Συγκάλυψη βιασμού ανήλικου στο Παπάφειο καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Eρώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καταγγέλλουν ότι υπήρξε συγκάλυψη με άνωθεν παρέμβαση, στην υπόθεση βιασμού του 7χρονου ανήλικου στο Παπάφειο ορφανοτροφείο της Θεσσαλονίκης.

«Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι υπήρξε παρέμβαση άνωθεν προκειμένου να ‘κουκουλωθεί’ αυτή η υπόθεση. Και βέβαια δεν αναφερόμαστε σε αυτό καθεαυτό το γεγονός ότι ήταν και οι δύο ανήλικοι, αλλά το τι γινόταν σε αυτό το ίδρυμα» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος  Μηταφίδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Στη ερώτηση οι 19 βουλευτές  επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι ο 7χρονος έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 13χρονο, μέσα στο ίδρυμα και καταγγέλλουν ότι παρά το γεγονός ότι το παιδί διακομίστηκε σε νοσοκομείο η Εισαγγελία Πρωτοδικών έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Υπογραμμίζουν ότι ο 7χρονος έπεσε και δεύτερη φορά θύμα βιασμού, με αποτέλεσμα η εισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη να ανασύρει την υπόθεση από το αρχείο, ενώ έδωσε εντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και υπόθαλψης εγκληματία, σε βάρος όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου.

Θυμίζουμε ότι ο μητροπολίτης  Άνθιμος είχε εκφράσει την ενόχλησή του για την έκταση που πήρε το θέμα του βιασμού του 7χρονου αγοριού στο Παπάφειο ίδρυμα, όπου προεδρεύει!

Στην ερώτηση από πόσο ψηλά υπήρξε παρέμβαση για τη συγκάλυψη της υπόθεσης, ο κ. Μηταφίδης απάντησε: «Από παράγοντες οι οποίοι εμπλέκονται στη διοίκηση του ιδρύματος», χωρίς όμως να τους κατονομάσει, ενώ είπε ότι στις αρχές του άλλου μήνα θα πρέπει να αλλάξει η διοίκηση του ιδρύματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here