Σφοδρή επίθεση Γεννηματά στον Αλ. Τσίπρα-Τον αποκάλεσε βαρίδι της αριστεράς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δέκα σχεδόν χρόνια μετά την αναγκαστική επιλογή των μνημονίων, η λύση δεν είναι ούτε η μιζέρια και η φτώχεια του ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ρίσκο και το άλμα στο κενό της δεξιάς παλινόρθωσης» έστειλε  η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της επετειακής εκδήλωσης, στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, για τον ένα χρόνο του Κινήματος Αλλαγής, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκάλεσε βαρίδι της προοδευτικής παράταξης και αριστεράς.

Όπως είπε «η απαίτηση της αλλαγής γίνεται πια κυρίαρχη στην χώρα μας. Είναι η ώρα για εθνική κοινωνική αφύπνιση. Είναι η ώρα να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του».

Παρουσία, μεταξύ άλλων, του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γιώργου Καμίνη, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, βουλευτών και περίπου 2000 στελεχών του ΚΙΝΑΛ η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι «με αλλαγή των συσχετισμών μπορούμε να είμαστε ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων. Στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔΌχι στο χθες. Όχι στη συντήρηση. Σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΙ σε προοδευτική αλλαγή. Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος. Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους. Μια νέα διακυβέρνηση που θα ενώνει αντί να διχάζει. Στις ερχόμενες εκλογές, ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα μεγάλο ΝΑΙ, σε ένα καινούργιο όραμα. Σε μια ‘Αλλη Ελλάδα».

Ασκώντας σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΝΔ, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «αποστολή της παράταξης μας δεν είναι να σώσουμε τον καταρρέοντα κ. Τσίπρα, ούτε να σταθεροποιήσουμε τον αιωρούμενο κ Μητσοτάκη. Χρέος της παράταξης μας είναι να εγγυηθούμε την ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας. Και αυτό θα πράξουμε με συνέπεια- όπως πάντα έκανε η παράταξη μας».

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα , η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μίλησε για βαρίδι από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί η προοδευτική παράταξη και υπογράμμισε πως «αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της. Αυτοί πρέπει να αλλάξουν, να ξαναβρούν τον εαυτό τους, την ταυτότητα τους. Ο κ.Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς. Τσίπρας και εθνικό συμφέρον συγκρούονται. Τσίπρας και ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πάρει διαζύγιο».

Έστρεψε βεβαίως τα βέλη της και στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι «κρύβεται πίσω από τις συγκυριακές δημοσκοπικές επιδόσεις. Αμύνεται με μόνο στόχο να τις διατηρήσει. Και δεν διστάζει να εγκαταλείψει γι’ αυτό ότι νεωτεριστικό και δήθεν φιλελεύθερο διακηρύσσει. Στέκεται σε στάση αμήχανης αναμονής προσμένοντας το «ώριμο φρούτο», την εξουσία στα χέρια του. Έτσι, χωρίς πρόταση, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο για τη χώρα, τοποθετείται σε όλα τα κρίσιμα θέματα με ένα «ναι μεν αλλά»».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης χορεύουν το «τανγκό ανευθυνότητας κι αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου αδιεξόδου γιατί βολεύονται στον τεχνητό δικομματισμό. «Συμφωνούν σε ένα μόνο: στην προσπάθεια τους να λεηλατήσουν και να εξαφανίσουν την παράταξη μας. Ε λοιπόν τους απαντάμε: Το ξανακάνατε και αποτύχατε! Θα αποτύχετε και τώρα!»

Υποστήριξε, ακόμη, ότι η εξωτερική μας πολιτική ασκείται από τον Υπουργό ‘Αμυνας κι πως έχει γίνει εργαλείο για τα κομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

«Ελπίζω να μην πληρώσει πάλι η χώρα το θολωμένο του μυαλό. Δυστυχώς με επιλογή και ευθύνη Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αναγκαία εθνική συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα του τόπου έχει πάει περίπατο και παρά την επιμονή μας.

Ο γνήσιος πατριωτισμός είναι στοιχείο της ταυτότητας μας και προτεραιότητα στην πολιτική μας», είπε η κ. Γεννηματά.

Αναπτύσσοντας την πολιτική και προγραμματική πρόταση του Κινήματος Αλλαγής , στο σχέδιο Ελλάδα όπως το έχει ονομάσει , για να ξεπεραστεί η κρίση και να γίνουν σταθερά βήματα για την Ανάπτυξη η Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει άμεσα Πρόταση Νόμου στην Βουλή με στόχο:

 1. «την οικονομική ανάκαμψη, την παραγωγή νέου πλούτου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τον απεγκλωβισμό της επιχειρηματικότητας και των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων από την υπερφορολόγηση και τις πολλαπλές δεσμεύσεις και την αποκατάσταση και διεύρυνση των μέτρων στήριξης των νησιών.
 2. τη ενίσχυση της Κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς, με την αποκατάσταση αδικιών και την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και την προστασία των αδύναμων, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων και της πρώτης κατοικίας των μικρομεσαίων νοικοκυριών».

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για:

 • «Αξιοπρέπεια στον Συνταξιούχο. Με δίκαιο και βιώσιμο σύστημα που σέβεται την αρχή της ανταποδοτικότητας των εισφορών, με κατώτερο εισόδημα για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 ευρώ, με επαναφορά των διατάξεων για ανθρώπινες συντάξεις χηρείας. Ούτε Νόμος Κατρούγκαλου, ούτε λύσεις τύπου Πινοσέτ.
 • Αξιοπρέπεια για τον Εργαζόμενο.
 • Με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, με το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και να βελτιώνει μέσω των Συλλογικών Συμβάσεων το επίπεδο αμοιβής του, με προστασία των δικαιωμάτων του.
 • Αξιοπρέπεια για τον ‘Ανεργο.
 • Με φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όχι στη φιλανθρωπία των επιδομάτων και των 8μηνων προγραμμάτων.
 • Αξιοπρέπεια για τον Μικρομεσαίο.
 • Με μείωση των φόρων και των εισφορών, κατοχύρωση της δεύτερης ευκαιρίας, ακατάσχετο λογαριασμό, ένταξη σε ουσιαστικές ρυθμίσεις οφειλών.
 • Όχι στις κούφιες υποσχέσεις και στον ανεφάρμοστο «Εξωδικαστικό», συμβιβασμό.
 • Αξιοπρέπεια για τον Αγρότη.
 • Με φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, ρύθμιση οφειλών στον ΟΓΑ , Κίνητρα σε αγρότες οργανωμένους σε Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιρισμούς, με μείωση του κόστους παραγωγής, ώστε να σταθεί με ψηλά το κεφάλι με ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα στις αγορές.
 • Αξιοπρέπεια για τα Νοικοκυριά.
 • Με κατάργηση της έκτακτης εισφοράς και μείωση του ΕΝΦΙΑ, με ένταξη όλων των μικρών παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, με προστασία της Α’ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
 • Αξιοπρέπεια για τον νέο ‘Ανθρωπο.
 • Με ισχυρά κίνητρα, φορολογικά και ασφαλιστικά για να ανοίξει επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα.
 • Αξιοπρέπεια στον Κοινωνικά Αδύναμο.
 • Με αξιοπρεπή διαβίωση και μέτρα ένταξης του στην ενεργό κοινωνική ζωή».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here