Σφοδρές επιθέσεις του συριακού στρατού κατά του ISIS νότια της Δαμασκού

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του διεξάγουν σφοδρή μάχη εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σε θύλακα νοτίως της Δαμασκού που ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Αυτόπτες μάρτυρες του πρακτορείου Reuters, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η κρατική τηλεόραση έκαναν λόγο για σφοδρές μάχες με χρήση πυρών πυροβολικού και μικρών όπλων.

Ο στρατός προώθησε πολύ τις θέσεις του, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι ο κυβερνητικός στρατός ελέγχει πλέον αρκετά κτήρια στην περιοχή, όπου η δόμηση είναι πυκνή.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που δείχνουν άρματα μάχης να διασχίζουν αγρούς στις παρυφές του θύλακα, που περιλαμβάνει τμήματα της συνοικίας Αλ Κάνταμ, την περιοχή Αλ Χατζάρ Αλ Ασουάντ και τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ.

Αυτόν τον μήνα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ νίκησε τους αντάρτες στο μεγαλύτερο προπύργιό τους κοντά στη Δαμασκό, την Ανατολική Γούτα και έκτοτε έχει επικεντρωθεί στην εξουδετέρωση της αντίστασης σε μερικούς μικρότερους θυλάκους κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε, αφού συναντήθηκε στη Μόσχα με τους ομολόγους του της Τουρκίας και του Ιράν, ότι οι τρεις χώρες πρέπει να βοηθήσουν την κυβέρνηση της Συρίας να καθαρίσει τη χώρα της από τους τρομοκράτες.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε από την πλευρά του ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία πρέπει να δουλέψουν μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη για να εξασφαλίσουν τη νομιμότητα οποιασδήποτε πολιτικής λύσης στη Συρία, καθώς οποιαδήποτε στρατιωτική λύση θα ήταν παράνομη και μη βιώσιμη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here