Σφίγγει ο κλοιός στο Λ. Οίκο-Διώξεις και στον Μ. Φλιν ετοιμάζει ο Μιούλερ

Θέμα χρόνου είναι να απαγγελθούν κατηγορίες στον Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ. Η ομάδα του ανεξάρτητου εισαγγελέα Μιούλερ εξετάζει κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, ψευδή κατάθεση σε ομοσπονδιακούς λειτουργούς και για τον ρόλο του Φλιν στην απομάκρυνση αντιπάλου του προέδρου της Τουρκίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες έναντι εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μιούλερ ενισχύει την πίεση επί του Φλιν μετά την απαγγελία κατηγοριών κατά του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ Πολ Μάναφορτ, σύμφωνα με το NBC News.

Ο Μάικλ Φλιν διατέλεσε επί 24ήμερο ως σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, αλλά αποπέμφθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι παρουσίασε διαστρεβλωμένα τις επαφές του με ρώσο διπλωμάτη στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικλ Πενς.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο διευκρίνισε ότι δικηγόροι του Φλιν και του γιου του Μάικλ Τ. Φλιν, που εργάσθηκε μαζί με τον πατέρα του, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες. Το ίδιο και το γραφείο του Ρόμπερτ Μιούλερ.

«Χονιοστιβάδα» αποκαλύψεων για συνεργάτες του Τραμπ

Άλλος ένας σύμβουλος του Τραμπ αποκαλύφθηκε ότι είχε.. στενή συνεργασία με Ρώσους κυβερνητικούς. Ο Κάρτερ Πέιτζ, σύμβουλος της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, είχε κάνει τις εν λόγω συναντήσεις το 2016, όπως ανέφερε η εφημερίδα New York Times.

Σε πολλές συνεντεύξεις που είχε δώσει τους τελευταίους μήνες, ο Πέιτζ είχε είτε αρνηθεί πως είχε συναντηθεί με ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που είχε κάνει στη Μόσχα τον Ιούλιο του 2016, είτε είχε δηλώσει πως συνάντησε «κυρίως ακαδημαϊκούς», υπενθύμισαν οι Times.

To email που τον «έκαψε»

Όμως ο Πέιτζ είχε στείλει ένα email σε τουλάχιστον ένα από τα στελέχη της εκστρατείας του Τραμπ στο οποίο αναφερόταν στο περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε με ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους, πρόσθεσε η εφημερίδα επικαλούμενη ένα πρόσωπο που είναι ενήμερο για το περιεχόμενο του μηνύματος αυτού.

Σύμφωνα με τους Times το συγκεκριμένο email αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης που έδωσε ο Πέιτζ κεκλεισμένων των θυρών την Πέμπτη στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ερευνά τις φερόμενες προσπάθειες της Μόσχας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών υπέρ του Τραμπ και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.

Η Ρωσία διαβεβαιώνει ότι δεν είχε καμιά ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές. Ο Τραμπ διαψεύδει ότι υπήρξε οποιαδήποτε σύμπραξη.

«Είπα ένα «γεια» σε έναν – δυο ανθρώπους»

Ο Πέιτζ υποβάθμισε τη σημασία των συναντήσεων που είχε σε μια συνέντευξή του στους Times την Παρασκευή. «Είπα ένα πολύ σύντομο «γεια» σε έναν – δυο ανθρώπους. Αυτό ήταν όλο», δήλωσε. Ο Πέιτζ άφησε να εννοηθεί ότι ένα από τα πρόσωπα που συνάντησε ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής κυβέρνησης (σ.σ. χρησιμοποίησε τη διφορούμενη έκφραση senior person, που μπορεί να σημαίνει ότι συνάντησε είτε ένα ηλικιωμένο πρόσωπο, ή έναν ανώτερο κρατικό αξιωματούχο), αλλά δεν αποκάλυψε ποιον.

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος φρόντισε να συγκροτηθεί ένα σώμα ενόρκων εντός των ορίων της δικής του έρευνας για τις κατηγορίες περί αθέμιτης σύμπραξης, άσκησε δίωξη στον πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Τραμπ, τον Πολ Μάναφορτ, κι έναν συνεργάτη του, τον Ρικ Γκέιτς, μεταξύ άλλων για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και συνωμοσία εναντίον των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Την ίδια ημέρα αποκαλύφθηκε ότι άλλος ένας σύμβουλος του Τραμπ, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, ομολόγησε τον Οκτώβριο ότι είχε πει ψέματα στο FBI για τις επαφές του με Ρώσους.

Ο Πέιτζ έδωσε κατάθεση στο FBI νωρίτερα φέτος και επίσης εμφανίστηκε ενώπιον του σώματος ενόρκων που ορίστηκε εντός των ορίων της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Μάλερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here