«Σεβασμό» ζητά τώρα η Τουρκία στη Μεσόγειο

H Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο, με αιχμή του δόρατος την κυπριακή ΑΟΖ, προχωρώντας σε συστάσεις προς όλους, καλώντας τους να σεβαστούν τα δικαιώματά της στην ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα, Σάββατο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας, Χουλούσι Ακάρ, δεν δίστασε να κάνει λόγο για «προκλητικές ενέργειες» και «ανεύθυνες δηλώσεις» άλλων και να απαιτεί σεβασμό της Τουρκίας από τα υπόλοιπα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς.

Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα διαφοροποιεί την πραγματικότητα, προσπαθώντας να την προσαρμόσει στα μέτρα της.

«Είναι ειλικρινής προσδοκία μας ότι δεν θα επιτραπούν οι προκλητικές ενέργειες και οι ανεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες δεν βοηθούν να επιλυθούν τα προβλήματα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «επιθυμούμε και προσδοκούμε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας… και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σέβονται αυτά τα θέματα. Είναι το πιο φυσικό δικαίωμα μας».

Πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις σχέσεις με την Αθήνα. Όπως ανέφερε, οι ελληνοτουρκικές συνομιλίες ολοκληρώθηκαν «στην κατεύθυνση της συμφωνίας που κάναμε με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη», προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν «προς όφελος και των δύο χωρών».

Οι δηλώσεις του Ακάρ έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη τουρκική στρατιωτική άσκηση «Θαλασσόλυκος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here