Σερβία: «Θα αναγνωρίζαμε το Κόσσοβο υπό όρους»

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς άφησε  να εννοηθεί ότι θα μπορούσε η χώρα του να δεχθεί να αναγνωρίσει το Κόσοβο, υπό τον όρο όμως ότι θα εξασφάλιζε επαρκή ανταλλάγματα, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας.

«Θα πρέπει πρώτα να βρούμε έναν συμβιβασμό, δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το Κόσσοβο χωρίς να λάβουμε τίποτα από την άλλη πλευρά» τόνισε ο Βούτσιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«Είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθεια των Ευρωπαίων φίλων μας και την υποστήριξη της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Κίνας κι άλλων χωρών, θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια λύση» συμπλήρωσε.

Το Κόσοβο ανακήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008

Το Βελιγράδι αρνείται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσόβου, το οποίο εξακολουθεί να  θεωρεί τυπικά σερβική επαρχία.

Σερβία, Κόσσοβο και Αλβανία υφίστανται ισχυρές διεθνείς πιέσεις να καταλήξουν σε μια συμφωνία για να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους

Ο διάλογος ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Σερβίας και του Κοσσόβου με τη μεσολάβηση της Ε.Ε. σκοντάφτει στις εντάσεις ανάμεσά τους, ειδικά μετά την απόφαση του Κοσσόβου να επιβάλει τον Νοέμβριο δασμό 100% στα σερβικά προϊόντα και μετά απο δηλωσεις των Κοσσοβάρων ότι θα προσαρτήσουν δήμους με Σέρβους κατοίκους

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here