Σερβία: «Δεν είχαμε καμία σχέση με τον δολοφόνο στη Ν.Ζηλανδία»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς έκανε δηλώσεις εξ αφορμής δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι όπλα του μακελάρη Μπρέντον Τάραντ είχαν γραμμένα ή χαραγμένα επάνω τους ονόματα Σέρβων ηρώων, στην κυριλλική γραφή.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, που στοίχισε τη ζωή σε 49 άτομα και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, στην γενική κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας, Πάτσι Ρίντι.

«Αυτή η τραγωδία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις και τη σκληρότητα της τρομοκρατίας. Στην πρόθεσή τους να επιβάλουν τον φόβο, οι τρομοκράτες δεν έχουν όρια και δεν σέβονται ανθρώπινες αξίες» επισημαίνει στο τηλεγράφημά του ο Αλ. Βούτσιτς.

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς σχολιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι, στα όπλα και στους γεμιστήρες του Μπρέντον Τάραντ, αναγράφονταν και ονόματα Σέρβων ηρώων, στην κυριλλική γραφή, τόνισε:

«Αυτό το άτομο δεν έχει καμία σχέση με την Σερβία και δεν ζητάμε από κανέναν να εκδικείται στον κόσμο, για λογαριασμό των Σέρβων που έπεσαν θύματα».

Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ στην Σερβία, στο βίντεο που ανάρτησε ο Μπρέντον Τάραντ στο διαδίκτυο, ακούγεται να παίζει, μέσα στο αυτοκίνητο του, σερβικό εθνικιστικό τραγούδι που εξυμνεί τον Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Ο προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, που εκπροσωπεί το σερβικό έθνος, απέρριψε, επίσης, κάθε ενδεχόμενο να είχε ο δολοφόνος της Νέας Ζηλανδίας κάποια σχέση με τους Σέρβους της Βοσνίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here