Σερβία: «Αν μας αφήσουν μόνους, δεν αποκλείεται νέος πόλεμος στα Βαλκάνια»

Πιθανόν να είναι ανοιχτός ο κίνδυνος συγκρούσεων στα Βαλκάνια, εάν χαθεί η ευρωπαϊκή προοπτική, δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς,  σχολιάζοντας παρεμφερείς δηλώσεις του Γιούνκερ νωρίτερα -περί κινδύνου πολέμου στην περιοχή.
Ο Βούτσιτς δήλωσε:
«Θα έλεγα ότι ο Γιούνκερ αντέδρασε υπερβολικά, αλλά δεν θα το απέκλεια εάν μας άφηναν μόνους μας», είπε. «Ρόλος της Σερβίας, είναι να διασφαλίσει την ειρήνη, να ανταποκριθεί στις προκλήσεις τις περιοχής και να προστατεύσει και την ίδια και τους άλλους, χτίζοντας γέφυρες ειρήνης και ευημερίας στην οικονομία.»
Ο Γιούνκερ νωρίτερα ειχε πεί ότι «το  έδαφος είναι ακόμη πρόσφορο για συγκρούσεις στην περιοχή και πρέπει να φροντίσουμε εντατικά τα δυτικά Βαλκάνια, να βοηθήσουμε όπου χρειάζεται, να προειδοποιήσουμε πριν πάνε στραβά τα πράγματα και να διασφαλίσουμε ότι είναι απολύτως κατανοητό πως όλες οι συνοριακές διενέξεις θα πρέπει να έχουν επιλυθεί πριν από την ένταξη. Δεν πρέπει να εισάγουμε αστάθεια από τα δυτικά Βαλκάνια στην ΕΕ, πρέπει να εξάγουμε σταθερότητα από την ΕΕ στα δυτικά Βαλκάνια».
Τώρα το  πώς φαντάζεται ο Γιούνκερ ή ο σέρβος πρόεδρος ότι θα συμβεί αυτό αφου Αμερικανοι και μέλη της ΕΕ ουσιαστικά πυροδότησαν τον πόλεμο για τη διαλυση της Γιουγκοσλαβίας, θα μας το εξηγησουν μάλλον μια αλλη φορά
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here