Σεργκέι Λαβρόφ: «Στα βήματα των άλλων κι η Ελλάδα, κατηγορεί χωρίς στοιχεία»

Μιλώντας στην εκπομπή του δημοφιλούς Αμερικανού δημοσιογράφου, Λάρι Κινγκ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών  Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε και στο θέμα της Ελλάδας

Είπε «Η  Ελλάδα κινείται όπως και πολλές χώρες της Δύσης, δηλαδή σχεδιάζοντας την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να έχει στοιχεία».

Στο 18ο λεπτό μιλάει για την αντιρωσική μαόνια άνευ αποδείξεων και την λέει «μεταδοτική σαν νόσημα» και «κόλλησαν οι Βρετανοί, κόλλησαν οι Γάλλοι, και το τελευταίο επεισόδιο με την Ελλάδα είναι επίσης σε αυτό το πνεύμα, πάνε με το σενάριο του  «ιδιαίτερα πιθανού» χωρίς στοιχεία, όπως και με τις αμερικανικές εκλογές»

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, όταν μία δυτική χώρα δεν βρίσκει  άλλη εξήγηση, οδηγείται αυτομάτως  στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή για διάφορα γεγονότα φταίει η Μοσχα.

«Τα τελευταία γεγονότα και οι απελάσεις διπλωματών από την Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς αυτόν τον δρόμο. Του πολύ πιθανού, χωρίς να δίνεται κάποιο στοιχείο» υπογράμμισε.

Έφερε, δε, ως παράδειγμα για τον τρόπο που προσεγγίζουν ξένες χώρες τα γεγονότα, την περίπτωση δηλητηρίασης του Λιτβινένκο.

«Οι Αμερικανοί μιλάνε με σιγουριά για την ανάμιξη της Ρωσιας στις εκλογές τους και εγώ λεω, αυτό το κράτος με τόσα μέσα, πώς κατηγορεί χωρίς στοιχεία παρά με δηλωσεις, δεν μπόρεσαν με τόσα μέσα που διαθέτουν να βρουν έστω ένα αποδεικτικό στοιχείο που να δημοσιοποιείται;»

«Όπως είδαμε και στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που πριν δέκα χρόνια μας κατηγόρησε για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Λιτβινένκο, σε μια δίκη που ήταν μυστική και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία ήταν υπεύθυνη γι’ αυτό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here