Σεισμός: Μεγάλη καθυστέρηση στις αυτοψίες και τους έλεγχους των κλιμακίων μηχανικών σε κατασκευές-Περιπολίες αστυνομικών όλη νύκτα

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανισθεί έτοιμη και σε εγρήγορση, ο κρατικός μηχανισμός, ιδίως όσον αφορά τους ελέγχους και τις αυτοψίες των μηχανικών στα κτήρια που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό της Αθήνας.

Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ανακοίνωσε ότι σχημάτισε κλιμάκια από 50 μηχανικούς τα οποια θα αρχίσουν τους ελέγχους από …αύριο.

Φανταστειτε να είχε συμβεί αυτό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τι επίθεση θα είχαν εξαπολύσει η ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ για καθυστερήσεις και ανικανότητα;

Το λέμε αυτό, γιατί σε παρόμοιες περιπτώσεις, ακόμη και στον σεισμό της Κω, της Ζακύνθου αλλά και σε άλλες φυσικές καταστροφές, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, είχε  ξεκινήσει αμέσως τους ελέγχους και τις αυτοψίες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου είναι ενδεικτική:

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η πολιτική ηγεσία του, το σύνολο των υπηρεσιών και του προσωπικού του βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή από την πρώτη στιγμή που έγινε αισθητή η ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων:

• Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) ενεργοποιήθηκε άμεσα και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι έλεγχοι.

• Η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) έχει συγκροτήσει κλιμάκιο αποτελούμενο από 50 μηχανικούς για να προβούν σε αυτοψίες.

• Οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (Κτ.Υπ. Α.Ε.) έχουν ξεκινήσει τη διενέργεια ελέγχων σε δημόσια νοσοκομεία και σχολεία, καθώς και στις δικαστικές υποδομές.

Χρυσοχοΐδης: περιπολίες αστυνομικών όλη νύκτα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθύνθηκε προς τους πολίτες για τον ισχυρό σεισμό στην Αττική που έκανε πριν από λίγο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, λέγοντας ότι με εντολή πρωθυπουργού είμαστε εδώ και είμαστε διπλά σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος … μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία … δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος προς τους πολίτες, σε ενημέρωση για τον ισχυρό σεισμό στην Αττική που έκανε πριν από λίγο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Αναφερόμενος στη μετασεισμική ακολουθία ο υπουργός είπε ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά και ότι η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις που θα περιπολούν όλο το βράδυ.

Σημείωσε ότι από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.

Ο υπουργός βρίσκεται εκεί από την πρώτη στιγμή και συντόνισε σύσκεψη του συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων με αντικείμενο την αποτίμηση της κατάστασης και τον καθορισμό όλων των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε αναλυτικά τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν μετά το σεισμό και τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα ενώ η επιφυλακή θα συνεχισθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

οδομές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here