Σεισμός: Κατέρρευσαν κτίρια-Απεγκλωβίστηκε ο ηλικιωμένος στο Μεσοχώρι

Ζημιές και καταρρεύσεις κτηρίων, κυρίως πλινθόκτιων, καταγράφονται μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι, με επίκεντρο 24 χλμ βορειοδυτικά της Λάρισας, 20 χλμ νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και μόλις 10 χλμ από τον Τύρναβο, σε εστιακό βάθος μόλις 8 χλμ.

Αρχικά ο σεισμός είχε υπολογιστεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σε 5,9 Ρίχτερ αλλά αργότερα αναθεωρήθηκε σε 6 Ρίχτερ.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο αναθεώρησε επίσης το μέγεθος του σεισμού σε 6,3 Ρίχτερ.

Απεγκλωβισμός ηλικιωμένου στο Μεσοχώρι Ελασσόνας

Ένας ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα σε σπίτι που κατέρρευσε μερικώς στο Μεσοχώρι Ελασσόνας. Η επίσης μεγάλης ηλικίας σύζυγός του κατάφερε να βγει από το σπίτι και ειδοποίησε την πυροσβεστική για τον σύζυγό της που είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής όπου κατάφερε να εντοπίσει ζωντανό τον ηλικιωμένο τετραπληγικό άνδρα. Το σπίτι έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και εκφράζονται φόβοι ότι θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά.

Το σπίτι του ηλικιωμένου στο Μεσοχώρι, φωτογραφίες Larissanet.gr:

Αρκετές ζημιές σε Δαμάσι – Μεσοχώρι

Μερικές και ολικές καταρρεύσεις παλαιών κτιρίων έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή ενώ σοβαρές υλικές ζημιές έχει υποστεί και η εκκλησία του χωριού αλλά και ένα σχολείο στο Μεσοχώρι.

Η εκκλησία στο Μεσοχώρι:

Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα

Τον μεγάλο σεισμό, ακολούθησαν τα επόμενα λεπτά επίσης σημαντικές σεισμικές δονήσεις. Πρώτος σημειώθηκε στις 12:19, σημειώθηκε νέος σεισμός με ένταση 4,6 Ρίχτερ λίγα χιλιόμετρα βορειότερα ενώ ακολούθησαν και άλλοι μεταξύ 4-5 Ρίχτερ.

Η στιγμή του μεγάλου σεισμού στα Τρίκαλα

  

Προβλήματα στις επικοινωνίες σε Βόλο και Μαγνησία

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Θεσσαλία και έγινε αισθητός σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

Στον Βόλο η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, παρά το γεγονός ότι η ισχυρή δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια με αυξομειώσεις κατά την διάρκεια του σεισμού. Τις πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση στην Μαγνησία επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας στον Βόλο αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλα προβλήματα λόγω του σεισμού αλλά και της υπερφόρτωσης των δικτύων και η επικοινωνία είναι δύσκολη τις πρώτες αυτές στιγμές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Δυτική Θεσσαλία, στις περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας, όπου και στις δύο πόλεις ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για ασφάλεια. Και σε αυτές τις περιοχές τα δίκτυα τηλεπικοινωνίας τόσο στην κινητή, όσο και στην σταθερή τηλεφωνία, έχουν πολλά προβλήματα.

Στους δρόμους και οι κάτοικοι των Τρικάλων:

Φωτογραφία: Trikalaola.gr

Υλικές ζημιές σε καταστήματα στα Τρίκαλα:

Φωτογραφία: Trikalavoice.gr

Φωτογραφία: Trikalavoice.gr

Αμέσως μετά τον σεισμό στη Λάρισα, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους:

Φωτογραφία: Onlarissa.gr

Φωτογραφία: Onlarissa.gr

Φωτογραφία: Larissanet.gr

Φωτογραφία: Larissanet.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here