Σεισμός 8 Ρίχτερ στο Περού

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα σε μια απομονωμένη περιοχή της ζούγκλας του Αμαζονίου, στο Περού, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου, την κατάρρευση κτηρίων και τη διακοπή ρεύματος σε ορισμένες περιοχές.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 2:41 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και είχε επίκεντρο 92 χιλιόμετρα απ’ την μικρή πόλη Γιουριμάγκουας.

Οι ζημιές ωστόσο θεωρούνται περιορισμένες σε σχέση με το μέγεθος του σεισμού, καθώς είχε εστιακό βάθος 114 χιλιόμετρα απ’ την επιφάνεια της γης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Ο πρόεδρος του Περού Μάρτιν Βιζκάρα απηύθυνε στους πολίτες έκκληση για ψυχραιμία, προτού επισκεφθεί την πληγείσα ζώνη. Όπως είπε, οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι κατέρρευσε μια γέφυρα και ότι αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές.

«Ήταν ένας σεισμός που έγινε αισθητός σε όλη την περουβιανή ζούγκλα», σχολίασε ο Βιζκάρα που σήμερα επρόκειτο να είναι οικοδεσπότης μιας περιφερειακής συνόδου με τη Βολιβία, την Κολομβία και τον Ισημερινό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των Αρχών έχουν τραυματιστεί έξι άνθρωποι και πληγεί 27 κατοικίες σε επτά επαρχίες. Σε αυτά προστίθενται ζημιές σε τρία σχολεία, τρία νοσοκομεία και δύο εκκλησίες.

Εικόνες που έκαναν τον γύρο των social media έδειχναν πανικόβλητους πολίτες σε διάφορες περιοχές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα Λίμα, όπου πολλοί βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, σύμφωνα με αναφορές του Associated Press.

Οι σεισμοί είναι συχνοί στο Περού, που βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο Δαχτυλίδι της Φωτιάς. Στις 15 Αυγούστου του 2007 ένας σεισμός κοντά στη Λίμα προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 500 ανθρώπων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here