Σε ύφεση οι φωτιές στη Κρήτη

Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν την φωτιά από το χωριό Καλαμίτσι του δήμου Βιάννου στον Αποκόρωνα.

Το συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο καίει από χθες το βράδυ ενώ οι φλόγες είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια του χωριού.

xania1-1

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής που μετά από αρκετές ώρες κατάφεραν να «σώσουν» τον οικισμό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη ενώ έχει ήδη κάνει στάχτη αρκετά στρέμματα αγροτικών – και όχι μόνο – καλλιεργειών.

Αυτήν την ώρα 20 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο προσπαθώντας να την θέσουν έστω υπό μερικό έλεγχο ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πυροσβεστική κατέθεσε αίτημα για να σηκωθεί ελικόπτερο κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό εξαιτίας των ανέμων.

xania3-1

Σε ύφεση τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Από χθες το βράδυ 11 περίπου πύρινα μέτωπα ξέσπασαν σε διάφορα σημεία της Κρήτης με τα περισσότερα να έχουν καταγραφεί στο νομό Χανίων.

Μάλιστα, στην περιοχή του Κάμπου στην Κίσσαμο κατά την διάρκεια της νύχτας κινδύνευσαν σπίτια ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν οικίες με τους κατοίκους να μεταφέρονται σε ασφαλή μέρη.

xania4-1

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως όλα τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση και πρόκειται για τις εστίες που ξέσπασαν σε: Σφηνάρι, Παλαιά Ρούμματα, Κακόπετρο, Κάμπος, Λίμνη Κυδωνίας, Σίσι Αγίου Νικολάου ενώ η φωτιά που εκδηλώθηκε στις Βουκολιές έχει ήδη τεθεί σε μερικό έλεγχο.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε https://www.cretapost.gr/397721/machi-me-tis-floges-gia-tous-pyrosvestes-se-tria-pyrina-metopa/όλα τα σημεία βρίσκεται δύναμη της πυροσβεστικής προκειμένου να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές ενώ η φωτιά στο Γεράκι του δήμου Μινώα Πεδιάδος που ήδη έχει σβήσει έκανε στάχτη ένα ποιμνιοστάσιο.

(φωτό από zarpanews.gr)

Από cretapost

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here