Σε ύφεση ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Πελοπόννησο

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί άλλα κρούσματα και είπε ότι η θετική εξέλιξη συνιστά αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας που υπάρχει με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις δημοτικές αρχές, αλλά και του γεγονότος ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ασχολήθηκε άμεσα με την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως είπε, από τα πρώτα κρούσματα και λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση του πρώτου καταγεγραμμένου περιστατικού, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και υιοθετήθηκε πολιτική δημόσιας αναφοράς προς τους πολίτες με πλήρη διαφάνεια.

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δημιουργήσει «Παρατηρητήριο Δημόσιας Υγείας», προκειμένου να έχει άμεση αντίληψη των σύγχρονων κινδύνων που απειλούν τη δημόσια υγεία.

«Το σημαντικότερο στοιχείο στα θέματα υγείας και βαθιά μας πεποίθηση είναι η άμεση ενημέρωση των πολιτών. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και είμαστε πεπεισμένοι ότι η καλύτερη ενημέρωση στους πολίτες, δημιουργεί τις προϋποθέσεις βέλτιστης αντιμετώπισης, ακόμα και των μεγαλύτερων προβλημάτων» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έκανε ειδική αναφορά στην υλοποίηση του προγράμματος της κωνοποκτονίας και συνεχάρη τον κ. Τατούλη για τα αποτελέσματα των δράσεων της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της ελονοσίας στον δήμο Ευρώτα της περιφερειακής ενότητας Λακωνίας πριν από λίγα χρόνια.

«Η άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη αποτελούν παρακαταθήκη για όλη τη χώρα. Πλέον το μοντέλο της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις παρόμοιων προβλημάτων δημόσιας υγείας» δήλωσε ο κ. Ρόζενμπεργκ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here