Σε ύφεση η πυρκαγιά τη Ν. Μάκρη-Παραμένουν σε επιφυλακή οι δυνάμεις

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Νέα Μάκρη, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πάντως πως ο συναγερμός δεν έχει λήξει.

«Η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, αλλά βρίσκεται σε συμπαγές δάσος και παραμένει επικίνδυνη» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει τεθεί σε επιφυλακή από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο ίδιος σημείωσε πως είναι η έβδομη πυρκαγιά που εκδηλώνεται στην περιοχή σε εννέα μέρες. «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη κατάσταση» είπε, διευκρινίζοντας πως η πυρκαγιά ξεκίνησε πίσω από τον Άγιο Εφραίμ και μετά από δέκα λεπτά ξέσπασε ένα δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα, πίσω από την οδό Περιπάτου. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» συμπλήρωσε, ενώ όπως ανέφερε, κάποιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν προληπτικά από την Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 2:30 σε δασική έκταση στο Λιβίσι της Νέας Μάκρης. Οι φλόγες βρίσκονταν κοντά σε κατοικίες, ωστόσο στη συνέχεια άλλαξαν κατεύθυνση και αυτή την ώρα δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here