Σε ξένα χέρια μετά το Metropolitan και το Ιασώ General

Τη δεύτερη μεγάλη κλινική της στην Αθήνα, μετά το Metropolitan απέκτησε η CVC Capital Partners καθώς ολοκληρώθηκε χθες η μεταβίβαση του 97,2% της Ιασώ General παρά τις αντιδράσης μετόχων -αντιδρούσε περίπου το 20%

Η Hellenic Healthcare S.A.R.L  με εδρα το Λουξεμβούργο απέκτησε το 97,2% της Ιασώ General έναντι τιμήματος 19,44 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα ανέλαβε δανεισμό της Ιασώ General, ύψους 28 εκατ. ευρώ. (Πριν από ακριβώς ένα χρόνο είχε αποκτήσει το Metropolitan)

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η «HELLENIC HEALTHCARE S.A.R.L.», εταιρεία που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC CAPITAL PARTNERS, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας «ΙΑΣΏ GENERAL Α.Ε.» από την «Ιασώ Α.Ε.», πραγματοποιώντας ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση του σχεδίου της για ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελληνική αγορά υπηρεσιών υγείας.Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η Hellenic Healthcare εντάσσει στο δίκτυό της, μετά το METROPOLITAN HOSPITAL, και το ΙΑΣΏ GENERAL, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους υγειονομικής μέριμνας της Αττικής Μονάδων που καλύπτει τους κατοίκους όλης της πρωτεύουσας»

Η CVC CAPITAL PARTNERS ιδρύθηκε το 1981 στη Βρετανία και έκτοτε επεκτείνεται διαρκώς σε επενδυσεις (από παπούτσια, υδραυλικά, ρολόγια πολυτελείας, εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού μέχρι φάρμακα και  ιατρικά διαγνωστικά κέντρα) σε όλο τον κόσμο.  Δραστηριοποιείαι κυρώις στην Ευρώπη, αλλά και στην Ασία και Αυστραλία. Τυπικά εχει 420 εργαζομενους, αλλά  έχει εξαγοράσει ή επενδύσει σε πάνω από 50 εταιρείες διεθνώς και ουσιαστικά ελέγχει επιχειρήσεις με περίπου 350.000 εργαζομένους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here