Σε βέρτιγκο, χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση: Σχεδιάζει χαλάρωση του lockdown εν μέσω έξαρσης της πανδημίας!

Χαμένη στη δίνη της πανδημίας βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τη στιγμή που η πανδημία είναι σε έξαρση, με τους διασωληνωμένους να ξεπερνούν τους 600 και οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα υπάρξει περαιτέρω πίεση και αύξηση κρουσμάτων τουλάχιστον ως τις 25 Μαρτίου, εκείνη πιεσμένη και ανέμελη, σχεδιάζει μέτρα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων!

Ετσι, παρά τη δραματική αύξηση των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία και τη διασπορά της νόσου η κυβέρνηση εκπέμπει μηνύματα χαλάρωσης διαπιστώνοντας μετά από σχεδόν πέντε μήνες lockdown τεράστια κόπωση στην κοινωνία και ετοιμάζοντας τα επόμενα βήματα που περιλαμβάνουν επανεκκίνηση των εμπορικών δραστηριοτήτων σε δύο φάσεις.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μίλησε (Ρ/Σ Alpha 989) για σχέδιο που θα βασίζεται σε δύο πυλώνες που θα περιλαμβάνει «ενίσχυση του ΕΣΥ» και «μια νέα συμφωνία για τήρηση των μέτρων» στρώνοντας το χαλί για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων πριν τις εισηγήσεις των ειδικών.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ έχει ακουστεί πολλές φορές από τα χείλη κυβερνητικών αξιωματούχων όμως παραμένει «κενό γράμμα» καθώς διαπιστώνονται μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ και οι κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν. Όσον αφορά τη νέα συμφωνία για την τήρηση των μέτρων απομένει να αποδειχθεί στην πράξη πως θα μπορέσει να λειτουργήσει όταν οι πολίτες γίνονται μάρτυρες πολλών παρεκκλίσεων ακόμα και από κυβερνητικά στελέχη.

Οι εισηγήσεις των ειδικών και οι κυβερνητικές διαρροές

Στο πλαίσιο αυτό εξελίξεις αναμένονται την Παρασκευή (19/03) καθώς συνεδριάζει η επιτροπή του υπουργείου Υγείας με σκοπό να επανεκτιμήσει τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ.

Τις τελευταίες ώρες κυβερνητικές διαρροές αναφέρουν πως εξετάζεται άνοιγμα των εμπορικών δραστηριοτήτων σε δύο φάσεις εντός του Μαρτίου. Στο πρώτο «σκαλοπάτι» εξετάζεται να δοθεί πράσινο φως στην επαναλειτουργία δραστηριοτήτων με μικρότερο επιδημιολογικό φορτίο όπως τα κομμωτήρια και σε απόσταση μίας εβδομάδας το άνοιγμα του λιανεμπορίου με συγκεκριμένους κανόνες και περιορισμούς.

Παράλληλα, εξετάζεται να τεθεί σε εφαρμογή νέος πενταψήφιος αριθμός με συγκεκριμένους περιορισμούς αλλά και χαλάρωση του γνωστό σε όλους 13033 για συγκεκριμένους κωδικούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here