Σε βαθιά κρίση η Ενωση Δικαστών

«Σε βαθιά κρίση η Ένωση» τιτλοφορείται η ανακοίνωση της ΕΔΕ, καθώς στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο η πλειοψηφία επέμεινε στη διχαστική της τακτική. Συγκεκριμένα αρνήθηκε να συνταχτεί με το πρόσφατο αποτέλεσμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας όπου το 92.3% από τους περίπου 650 δικαστές που ψήφισαν ζήτησαν διεξαγωγή αρχαιρεσιών ως τις 15 Ιουλίου, επιμένοντας στην απόφασή της για ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξηγεί πως στη συνεδρίαση του Δ.Σ. «έγινε από το Προεδρείο μια τελευταία απόπειρα εξομάλυνσης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ένωση, προκειμένου να αποφασισθεί η διεξαγωγή εκλογών. Αφού ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, στην οποία το 92% των ψηφισάντων ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών ως τις 15/7, στη συνέχεια πρότεινε να ληφθεί έστω και σήμερα συναινετικά απόφαση για την προκήρυξη Αρχαιρεσιών είτε εντός του Ιουλίου, είτε σε οιαδήποτε τυχόν άλλη ημερομηνία που θα προτείνει οιοδήποτε μέλος».

Όμως, «μετά από ολιγόλεπτη διακοπή για σύσκεψη τα μέλη κ.κ.Σαλάτας, Λυμπεροπούλος, Στενιώτη, Κώνστα, Βεργώνης, Βουλγαρίδης, Φούκας και Κομπολίτης, επέστρεψαν και δήλωσαν ότι αρνούνται την πρόταση για συναινετική προκήρυξη εκλογών και επιμένουν στην απόφασή τους για προσφυγή σε ορισμό προσωρινής διοίκησης».

«Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δ.Σ. αγνόησε το αίτημα εκατοντάδων συναδέλφων για διεξαγωγή εκλογών και αποφάσισε να οδηγήσει την Ένωση στην πρωτόγνωρη για την ιστορία της διαδικασία του ορισμού προσωρινής διοίκησης, παρά την προσπάθεια μας, έστω και την ύστατη στιγμή να υπάρξει συμβιβαστική λύση και να λήξει η εσωστρέφεια. Τους αφήνουμε πια στην κρίση των συναδέλφων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here