Σε συντονισμό δράσεων για τον σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων, καλεί η ΠΡΩΣΥΝΑΤ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Σε σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμού δράσεων, με αντικείμενο την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Αττικής, καλεί η Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ).  

Στη σύσκεψη καλούνται πολίτες, συλλογικότητες, κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί φορείς, δημοτικά και περιφερειακά αυτοδιοικητικά σχήματα, σωματεία εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση κλπ.

Η σημασία του θέματος και η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η διαχείριση των αποβλήτων στην Αττική, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΡΩΣΥΝΑΤ, σε συνδυασμό με την επικείμενη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, πιθανότατα την Πέμπτη 8/10, επιβάλλει μια μαζική και δυναμική κινηματική παρέμβαση, για την εφαρμογή ενός μοντέλου αποκεντρωμένης διαχείρισης, με έμφαση στην προδιαλογή και σε όφελος της κοινωνίας και όχι των μεγαλοεργολάβων.

Το γεγονός ότι το σχέδιο αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, που έχει τεθεί σε διαβούλευση και θα εισαχθεί για επικύρωση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, συνεχίζει η ανακοίνωση, παρουσιάζει τεράστια προβλήματα και δεν μπορεί να διασφαλίσει την προοπτική αυτή, κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη της παρέμβασής μας.

Πότε, που, τι ώρα;

Τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΟΕ ΟΤΑ, Καρόλου 24 (3ος όροφος), στην πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός μετρό «Μεταξουργείο).

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here